Logo

Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί στο βαγόνι - ρεστοράν του Orient Express [φωτο]



 
 

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε το βαγόνι - ρεστοράν του θρυλικού Orient Express και το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι σταθμευμένο στον περίβολο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Διαλογής του Κορδελιού.

Το βαγόνι αποτέλεσε κομμάτι του αυθεντικού Orient Express, που από το 1883 ταξίδευε με αφετηρία το Παρίσι και τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Ήταν το περίφημο τρένο για το οποίο γυρίστηκαν εκατοντάδες ταινίες, ενώ αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τη διάσημη συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Αγκάθα Κρίστι.

Άγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου τού προξένησαν σημαντικές φθορές, ενώ προχώρησαν και σε κλοπή χαλκού.

«Είναι η τρίτη φορά που έχουμε επίθεση στον χώρο μας μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Η πρώτη κλοπή ήταν στο κεντρικό κτήριο, στη συνέχεια στο κυλικείο και τώρα στο βαγόνι. Οι άγνωστοι μπήκαν μέσα και το έκαναν γης μαδιάμ» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου, Γιάννης Γιαννακούδης.

«Οι δράστες ξήλωσαν ότι είχε σχέση με χαλκό, ξήλωσαν τα φωτιστικά, μέχρι και τις λαμαρίνες» σημείωσε.

Στο μουσείο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρχε μόνιμη φύλαξη, ωστόσο από τις αρχές του Ιανουαρίου 2017 οι φύλακες εγκαταστάθηκαν στη Διαλογή του ΟΣΕ και πραγματοποιούν περιπολίες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-8-2017 από directNEWS.gr πηγή: ΑΜΠΕ


Τελευταίες Ειδήσεις