Logo

Βαρκελώνη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος - 14 νεκροί και 100 τραυματίες [βίντεο+φωτο]



 
 

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Βαρκελώνης την Πέμπτη, όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και AFP που επικαλούνται την ισπανική εφημερίδα La Vaguardia. Οι πρώτες πληροφορίς κάνουν λόγο για 14 νεκρούς και 100 τραυματίες, εκ των οποίων οι 15 είναι σε σοβαρή κατάσταση, αριθμοί που επιβεβαιώθηκαν και από την αστυνομία της  Καταλωνίας.

Λίγο αργότερα, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε τούρκικο εστιατόριο της περιοχής, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί ακόμα αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή και ήδη οι πληροφορίες κάνουν λόγο  για νεκρούς και για πολλούς τραυματίες.

Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες αντμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ζητούν από τον κόσμο να μην πλησιάζει το σημείο, ενώ παράλληλα προχώρησα στο κλείσιμο του σταθμού του μετρό και των σιδηροδρομικών σταθμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.

Η El Pais σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή, ενώ αυτή την ώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.  

Διάψευση για τα περί ομηρίας 

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δύο ένοπλοι που εισέβαλαν στο εστιατόριο,  οι οποίοι δεν αποκλείεται να είναι ο οδηγός και ο συνοδηγός του Βαν, βρίσκονται ταμπουρωμένοι σε εστιατόριο και κρατούν ομήρους. Συγκεκριμένα, το  elperiodico.com  ανέφερε ότι δύο ένοπλοι κρατούσαν ομήρους  στο τουρκικό εστιατόριο "το φεγγάρι της Κωνσταντινούπολης", με τους αστυνομικούς να διαπραγματεύονται με τους δράστες για την απελευθέρωση των ομήρων. 

Ωστόσο, στη συνέχεια η πληροφορία περί ομηρίας διεψεύσθηκε με την αστυνομία να βεβαιώνει ότι: «δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη». Πληροφορίες των ισπανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν, ότι μία από τις συλλήψεις υπόπτων έγινε στο συγκεκριμένο μπαρ.

Ένας πολιτοφύλακας υποστήριξε, σύμφωνα με την El Pais, ότι το βαν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε νοικιαστεί από έναν άνδρα ονόματι Driss Oukabir (φωτο),  στην πόλη  Santa Perpetua de la Mogada. Ο άνδρας αυτός βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας και ανακρίνεται. 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση 

Το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του πρακτορείου Αmaq ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαρκελώνη.  Χαρακτηριστικά το Amaq  μετέδωσε: «Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους κι εξετέλεσαν την επιχείρηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις