Logo

Κινδυνεύει με αφαίρεση του EURO 2012 η Ουκρανία



 
 
euro2012_28-1-2011

Πολύ σοβαρό κίνδυνο να της αφαιρεθεί η (συν-)διοργάνωση του EURO 2012 (που έχει μαζί με την Πολωνία) αντιμετωπίζει η Ουκρανία, λόγω παρεμβάσεων της κυβέρνησης στα εσωτερικά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Μάλιστα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έδωσε διορία μιας εβδομάδας στους Ουκρανούς, προκειμένου να συμμορφωθούν, απειλώντας τους πως σε διαφορετική περίπτωση θα τους αποβάλλει από τους κόλπους της.

Τόσο η UEFA όσο και η FIFA είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο συγκεκριμένο ζήτημα και σε ανάλογες περιπτώσεις, πράγματι, δεν δίστασαν να διώξουν χώρες-μέλη τους. Σε παρόμοια κατάσταση είχε βρεθεί μέχρι και η Ελλάδα.

Επειδή, όμως, η Ουκρανία έχει τη συνδιοργάνωση του EURO, τα πράγματα τώρα είναι πολύ πιο περίπλοκα. Για να παρέμβει έτσι η UEFA (και η FIFA είναι ενήμερη), φαίνεται πως το ζήτημα είναι σοβαρό, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδύνευε έστω και στο ελάχιστο την διεξαγωγή του τουρνουά-βιτρίνα για εκείνη.

Το ζήτημα, πάντως, είναι τι θα γίνει, εφόσον η διοργάνωση αφαιρεθεί από τους Ουκρανούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως λέγεται πως βρίσκονται πίσω στο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των έργων. Ένα σενάριο θέλει τους Πολωνούς να τα βγάζουν πέρα μόνοι τους και ένα άλλο θέλει τη Γερμανία ή ακόμα και την Ιταλία να μπαίνει ως συνδιοργανώτρια.

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2011 από directNEWS.gr πηγή: nagfemporiki

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28/01/11 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις