Logo

Το Αιγυπτικό τσακάλι είναι … γκρίζος λύκος !



 
 

egptnjckl_28-1-2011Όλοι μας γνωρίζουμε λίγο - πολύ το Αιγυπτιακό τσακάλι, το οποίο εικάζεται ότι αποτέλεσε την έμπνευση για τον Αιγυπτιακό θεό Άνουβη. Μόνο που, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ένα σπάνιο είδος τσακαλιού - όπως πίστευαν μέχρι τώρα - αλλά για μέλος της οικογένειας των γκρι λύκων.

Η πραγματική ταυτότητα του συγκεκριμένου ζώου, αποκαλύφθηκε όταν οι ερευνητές σύγκριναν το DNA του με δείγματα που υπήρχαν στην GenBank, μία γενετική βάση δεδομένων.

«Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν βρήκαμε DNA λύκου που δεν ταίριαζε με κανένα από αυτά που υπήρχαν στην GenBank», είπε σε συνέντευξη τύπου η Δρ. Έλι Ρούνες.

Οι επιστήμονες μάλιστα, πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο ζώο είναι παλαιότερο από τους γνωστούς λύκους του βόρειου ημισφαιρίου, λαμβάνοντας υπόψην τους πάντα τα γενετικά στοιχεία.

Η μελέτη ωστόσο, δεν φαίνεται να κάνει κάποια σύσταση σχετικά με το αν αυτός ο νέος λύκος θα πρέπει να θεωρηθεί ένα μοναδικό είδος από μόνο του ή ένα υποείδος του γκρι λύκου (Canis lupus).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις