Logo

Eurovision: παρόντες και α-πόντε-ς στον ελληνικό τελικό



 
 

eurovison2011gr_28-1-2011΄Οπως  φαίνεται το σήριαλ του φετινού ελληνικού τελικού για τη Eurovision συνεχίζεται με διάφορα… “επεισόδια”.

Με μηνύσεις απειλούν οι κομμένοι ζητώντας ακόμα και την ματαίωσή του. Σημειώνεται, ότι η κρατική τηλεόραση με ανακοίνωσή της έληξε το θέμα της συμμετοχής των: Γιάννη Σαββιδάκη, Θεοχάρη Ιωαννίδη, Βο και  "Νόμισμα", αποκλείοντάς τους οριστικά από την διεξαγωγή του ελληνικού τελικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ιθύνοντες της κρατικής τηλεόρασης επισημαίνουν ότι απευθύνονται σε ανερχόμενους καλλιτέχνες, που ασχολούνται αποκλειστικά με το τραγούδι και σε μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

Παράλληλα τονίζεται ότι η ΕΡΤ εμμένει στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων τραγουδιών και δεν μπορεί να αξιολογήσει υποψηφιότητες με τη μορφή ενστάσεων ή αντιρρήσεων, που υποβλήθηκαν από δισκογραφικές εταιρίες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.

Τα υποψήφια τραγούδια, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα αξιολογηθούν από ομάδα ειδικών για να τεθούν στη συνέχεια και στην κρίση των τηλεθεατών της.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: Σε ό, τι αφορά στις ενστάσεις – αιτήσεις επανεξέτασης, που κατέθεσαν δισκογραφικές εταιρείες, η ΕΡΤ Α.Ε., αφού έλαβε γνώση του περιεχομένου τους, εξέτασε αυτές εκλαμβάνοντάς τες ως αιτήσεις θεραπείας και τις απέρριψε για τους παρακάτω λόγους:

α) Επέλεξε να απευθυνθεί σε μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες και για το λόγο αυτό προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος, που απευθυνόταν στις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες.

β) Επέλεξε να συμμετάσχει στο Διαγωνισμό με νέους, πρωτοεμφανιζόμενους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

γ) Επέλεξε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στο Διαγωνισμό με καλλιτέχνες, που ασχολούνται αποκλειστικά με το τραγούδι, λαμβάνοντας υπόψη της το χαρακτήρα της διοργάνωσης”.

Φυσικά η αντίδραση των ενδιαφερομένων υπήρξε άμεση:

«Εγώ γελάω μαζί τους... Αισιοδοξούσα ότι θα έβλεπαν τα πράγματα με πιο καθαρό μυαλό, αλλά το μυαλό φαίνεται πως δεν έχει καθαρίσει παρά μόνο κάποιων ανθρώπων που αποφάσισαν να παραιτηθούν», είπε στο Star ο Γιάννης Σαββιδάκης

«Κανονικά ο κόσμος έπρεπε να αποφασίσει. Πιστεύω ότι έπρεπε να μπούνε στη διαδικασία να ακούσουν το κομμάτι και να το κρίνουν μετά», σχολίασε ο ράπερ Bo.

«Εμείς θα κάνουμε εξώδικο και θα ζητάμε να μην γίνει ο διαγωνισμός φέτος, αλλά και αγωγή για αποζημίωση διότι πάθαμε ηθική βλάβη», δήλωσε στο STAR ο παραγωγός του συγκροτήματος "Νόμισμα" κ. Βίκτωρας Πολύδώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεoχάρης Ιωαννίδης θα στείλει  το τραγούδι του, σε μουσική Νίκου Τερζή, στους υπεύθυνους του διαγωνισμού με... εξώδικο.

Το επόμενο επεισόδιο αναμένεται να παιχθεί με την ακρόαση των υποψήφιων τραγουδιών.

΄Οσον αφορά τους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν παραμένουν οι Τριημητόνιο, τα Κόκκινα Χαλιά, η Αντιγόνη Ψυχράμη, η Βαλάντω, ο Λούκας Γιώρκας και η Νίκη Πόντε.

Εν αναμονή λοιπόν...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

΄Αρχισαν τα παρατράγουδα της Eurovision...


Τελευταίες Ειδήσεις