Logo

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα Αττικής - Νεκροί και αγνοούμενοι [βίντεο+φωτο]



 
 

Δεκαέξι νεκροί (έντεκα άντρες και πέντε γυναίκες) άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε τα ξημερώματα τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται και δεκαεπτά  τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου.

Αρχικά, μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο πλημμυρισμένο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη και στη συνέχεια ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε πνιγμένος στο δικό του σπίτι, στην οδό Αγαμέμνονος. Η Πυροσβεστική λίγο αργότερα γνωστοποίησε ότι βρέθηκε και τρίτος νεκρός, ένας άνδρας περίπου 65 ετών, σε προαύλιο χώρο επιχείρησης, στην οδό Λεωνίδα Στάμου. Ένας ακόμη νεκρός εντοπίστηκε σε προαύλειο χώρο επιχείρησης στο 2 - 3 χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας - Θηβών. Το πέμπτο θύμα της κακοκαιρίας είναι μια γυναίκα, που ανασύρεται από εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος. 

Παράλληλα, δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, μεταφέρθηκαν στο Θριάσειο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ένας οδηγός βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημά του, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ. της Θηβών - Βιλίων και επίσης διακομίστηκε επίσης στο Θριάσειο.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 170 κλήσεις λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που πλήττει την περιοχή για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες επιχείρησαν για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Όπως ανέφερε ένας οδηγός, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, βρίσκεται εγκλωβισμένος στο φορτηγό του από τις 5:20 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου στο Καλημέρα Ελλάδα, «το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο». «Είναι σαν κοίτη ποταμού», πρόσθεσε.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο, απεγκλωβίζοντας τους οδηγούς δύο άλλων οχημάτων, που είχαν κολλήσει στο σημείο. Ο μάρτυρας όμως, βρίσκεται σε ψηλό όχημα και δεν είναι δυνατό να προσεγγιστεί.

Πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία, ακόμα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος προς τα Μέγαρα.

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο. Η καταρρακτώδης βροχή έχει προκαλέσει την διακοπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα. Πολλοί οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα οχήματά τους.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Προβλήματα και στη Μάνδρα όπου υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα. Τα συσσωρευμένα νερά έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν προς τα κάτω, ενώ έχουν σημειωθεί πλημμύρες σε πολλά σπίτια.

Πάνω από 160 κλήσεις έχει δεχθεί συνολικά η πυροσβεστική για Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα.

Έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, απευθύνει η Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο επιχειρήσεων, μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει λάβει πάνω από 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα στην παραπάνω περιοχή.

Έχουν συγκροτηθεί συνεργεία που με τη συνδρομή της αστυνομίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις