Logo

Στο έλεος της θεομηνίας: Χαλάζι στην Πάτρα - Προβλήματα στην Πιερία, καταιγίδα στην Αίγινα [βίντεο+φωτο]



 
 

Χοντρό χαλάζι έριξε την Πέμπτη το βράδυ  στην Πάτρα. Λόγω του μεγέθους του χαλαζιού, ράγισαν και παρμπρίζ αυτοκινήτων. Το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη  με βροχές και καταιγίδες, αλλά και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Και όλα αυτά ενώ αναμένεται ο κυκλώνας  "Ζήνων"  ο οποίος, όπως αναφέρει το tempo24.news.gr,  θα επισκεφθεί περιοχές της χώρας μας, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε από τώρα την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει.

Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πολιτική προστασία και οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων για ν ααντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την κακοκαιρία. 

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Πιερία

Η κακοκαιρία έπληξε νωρίτερα την Πέμπτη την Πιερία προκαλώντας πολλά προβλήματα σε όλο το νομό. 

Συγκεκριμένα, οι  πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για την μεταφορά 30 ατόμων σε ασφαλή σημεία, μεταξύ αυτών και τρεις βοσκούς από τη Νέα Έφεσσο. Η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής, έχει  δεχθεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Λόγω της κακοκαιρίας, την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νομό Πιερίας θα είναι κλειστά. Επίσης, κλειστή  παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος του Βαρικού Πιερίας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία διεξάγεται από μια λωρίδα. Τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα και Αθήνα, εκτρέπονται μέσω του Κλειδιού Ημαθίας.

Στο μεταξύ,  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προειδοποιεί για πιθανές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τραίνων στο τμήμα μεταξύ Λιτόχωρου και Κατερίνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη έντονη βροχόπτωση στο νομό Πιερίας.

Πυκνή βροχόπτωση στην Αίγινα

Το νησί της Αίγινας το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε στο έλεος πυκνής βροχόπτωσης. Η καταιγίδα έχει ήδη  προκαλέσει σοβαρά προβλήματα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού να έχει  δεχτεί τέσσερις κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων.

Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται και στη δυτική Αττική, η οποία εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της μετά τη φονική κακοκαιρία που άφησε πίσω της τουλάχιστον 16 νεκρούς

Σημειώνεται, ότι κλήσεις για  συνδρομή της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί, εξάλλου και στην περιοχή του Κερατσινίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις