Logo

Θεσσαλονίκη: Μπογιές στο αμερικανικό προξενείο και σε βιτρίνες καταστημάτων [βίντεο+φωτο]



 
 

Διαδηλωτές, που πραγματοποίησαν την Παρασκευή  πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πέταξαν μπογιές σε βιτρίνες καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival,  άγνωστοι αποκόπηκαν από την πορεία και πέταξαν κόκκινες μπογιές σε καταστήματα, που βρίσκονται επί της οδού Τσιμισκή.

Επίσης, μπογιές πέταξαν και στην είσοδο του αμερικανικού προξενείο Θεσσαλονίκης.

Μολότοφ και χημικά στο ΑΠΘ - Μία προσαγωγή 

Την ίδια στιγμή, ένταση επικατούσε στο ύψος της οδού της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο σημείο βρέθηκαν, περίπου, 50 κουκουλοφόροι, οι οποίοι έριξαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς το  Παλαί ντε Σπορ, όπου βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως μετέδωσε το voria.gr οι αντιεξουσιαστές είχαν στήσει και οδοφράγματα στο σημείο με υλικά από πανεπιστημιακά έδρανα, τα οποία έχουν παραδοθεί στις φλόγες. 

Τα ΜΑΤ απάντησαν  με ρίψη κρότου λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ τα άτομα με τις κουκούλες πραγματοποιούσαν συνεχείς επιθέσεις με φωτοβολίδες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με το Thestival, η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή ενός 17χρονου, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια μπροστά από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις