Logo

Ο χειρουργός που χάραξε τα αρχικά του στο συκώτι δύο ασθενών [φωτο]



 
 

Ένας χειρουργός παραδέχθηκε ότι  χάραξε τα αρχικά του στο συκώτι δύο ασθενών κατά τη διάρκεια επεμβάσεων μεταμόσχευσης.. Ο Σάιμον Μπράμχολ (Simon Bramhall), 53 ετών, δήλωσε ενώπιον του Βασιλικού Δικαστηρίου του Μπέρμιγχαμ ένοχος για κατηγορία σχετική με επίθεση επειδή  "χτύπησε" στο συκώτι ενός άνδρα και μίας γυναίκας τα αρχικά του ("SB") κατά τη διάρκεια επέμβασης μεταμόσχευσης το 2013. Παράλληλα, δήλωσε αθώος  για εναλλακτικές κατηγορίες σχετικές με σκόπιμη πρόκληση  σωματικής βλάβης.

Τα παραπάνω αναφέρει η Daily Mail σε ρεπορτάζ της  αναφέρει ότι οι πράξεις που αποδίδονται στον χειουργό φέρονται να τελέστηκαν στο νοσοκομείο Κουίν Ελίζαμπεθ στο Μπέρμιγχαμ. Στους δύο ασθενείς είχε χορηγηθεί αναισθησία και ο χειρουργός χρησιμοποίησε για τη χάραξη των αρχικών του, ένα λέιζερ αργού, που είναι εργαλείο κατάλληλο για να αποφεύγεται η αιμορραγία. 

Οι ασθενείς, φυσικά, δεν είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για να τεθεί η... υπογραφή του γιατρού Και το πιθανότερο ήταν ότι η πράξη του δεν θα γινόταν ποτέ γνωστή. Όμως, τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Και στην προκειμένη περίπτωση τα... αποκαλυπτήρια της υπογραφής έγιναν όταν ένας από τους ασθενείς χρειάστηκε να χειρουργηθεί ξανά λίγο αργότερα. 

Ο γιατρός έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι το δικαστήριο να εκδώσει την απόφασή του, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 12 Ιανουαρίου 2018.

Προβληματισμός κυριαρχεί στις εισαγγελικές αρχές  για την υπόθεση. Χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, Τόνι Μπάντενοχ, κατά την αγόρευσή του στο δικαστήριο είπε: "Είναι μια υπόθεση πέρα από τις συνηθισμένες και ιδιαίτερα περίπλοκη.  Δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο στο ποινικό δίκαιο".

Ο ειασγγελέας χαρακτήρισε τιςπράξεις του γιατρού "σκόπιμες και συνειδητές",  και κατέληξε λέγοντας:  "Δεν επρόκειτο για μεμονωμένο γεγονός αλλά για μια πράξη που επανέλαβε δύο φορές (...) παρουσία των συναδέλφων του".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις