Logo

Δολοφόνησαν με καλάσνικοφ τον Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι [βίντεο+φωτο]



 
 

Ο Βασίλης Στεφανάκος, που είχε αποφυλακιστεί πριν από, περίπου, ενάμισι χρόνο, δολοφονήθηκε την Τετάρτη στο Χαϊδάρι. Κάποιοι του είχαν στήσει ενέδρα στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών με την Γεωργίου Παπανδρέου στο Δάσος Χαϊδαρίου λίγο μετά τις 19:00

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Βασίλης Στεφανάκος είχε μόλις φύγει από τα γραφεία των επιχειρήσεών του στη Λεωφόρο Αθηνών  και κατευθυνόταν προς το σπίτι του με το αυτοκίνητό του, μάρκας BMW, όταν δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού λευκού χρώματος και φορούσαν κράνη, πλεύρισαν το όχημά του.

Όπως λέγεται οι δράστες άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και τον γάζωσαν με καλάσνικοφ, καθώς το όχημα ήταν θωρακισμένο.

Στο σημείο της δολοφονίας, που έχει αποκλειστεί από την αστυνομία,  έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν περισυλλέξει μέχρι τώρα από τη σκηνή του εγκλήματος 22 κάλυκες από καλάσνικοφ. Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να ήταν μία ολόκληρη ομάδα. Δηλαδή εκτός από τους δύο που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα να υπήρχαν και άλλα άτομα τα οποία είχαν αναλάβει την παρακολούθηση των κινήσεων του στόχου. 

Επίσης, οι ίδιες  πηγές ανέφεραν ότι ο Βασίλης Στεφανάκος  κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο. Την Τετάρτη το απόγευμα που έφυγε από το γραφείο του ήταν μαζί με ένα άτομο που τον συνόδευε. Την ώρα που  πλησίασαν το αυτοκίνητο του Στεφανάκου οι δολοφόνοι, ο συνοδός βρισκόταν πιο πίσω και δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς οι δράστες κινήθηκαν αστραπιαία και εξαφανίστηκαν. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες που τυχόν υπάρχουν στο σημείο, για την περίπτωση που έχουν καταγράψει συνεργούς των δύο εκτελεστών και των τυχόν συνεργών τους πριν και μετά την δολοφονία.

Παράλληλα, οι διωκτικές αρχές πραγματοποιούν αναζητήσεις, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε τον Αύγουστο του 2006 ο Αλκέτ Ριζάι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό. Επιπλέον, του είχε επιβληθεί, τον Δεκέμβριο του 2006, κάθειρξη 14,5 ετών για εμπλοκή σε υποθέσεις προστασίας και λαθρεμπόριο.

Στις αρχές Αυγούστου του 2016, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε γίνει πρωτοσέλιδο καθώς του αποδόθηκε επίθεση σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα στο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού, κάτι που ο πρώτος διέψευσε κατηγορηματικά δηλώνοντας ότι προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας «Έθνος» που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ.

Είχε δημιουργήσει ένα blog με τον τίτλο "Οι... Αόρατοι" στο οποίο δημοσίευε τις απόψεις του, προβλήματα κρατουμένων, αλλά και τις συνεντεύξεις του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης 

Σημειώνεται, ότι ο 57χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2016 κάνοντας χρήση του «νόμου Παρασκευόπουλου» ο οποίος προβλέπει υπό προϋποθέσεις αποφυλάκιση κρατουμένων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις