Logo

Κακοκαιρία-φονιάς: Νεκροί σε ΗΠΑ, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία [βίντεο+φωτο]



 
 

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που πλήττει αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και στη Γερμανία. Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα και στη Γαλλία 

Ειδικότερα, στις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με πολικές θερμοκρασίες και επικίνδυνα ολισθηρούς δρόμους σήμερα Πέμπτη αφότου μια χειμερινή καταιγίδα, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, σάρωσε την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους, που επιπλέον προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα  σχολεία στη Νέα Ορλεάνη, το Σάρλοτ, την Ατλάντα και σε άλλες περιοχές παρέμειναν σήμερα κλειστά, την ώρα που η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS) εξέδωσε προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα από το ανατολικό Τέξας μέχρι τη Φλόριντα και βόρεια έως τη νοτιοανατολική Βιρτζίνια.

«Απευθύνουμε έκκληση στους οδηγούς να προσέχουν πάρα πολύ ή να αποφεύγουν τις μετακινήσεις εφόσον είναι δυνατόν», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της NWS, όπου τονίζεται επίσης ότι λόγω του τσουχτερού κρύου το οδόστρωμα θα καλυφθεί από παγετό.

Προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί επίσης με αφορμή τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Εξαιτίας των ανέμων η αίσθηση του κρύου στο σώμα θα ισοδυναμεί με -18 βαθμούς Κελσίου σε τμήμα της Καρολίνα, της Αλαμπάμα και της Βιρτζίνια.

Περισσότερα από 14.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Βόρεια Καρολίνα και τη Λουιζιάνα και σε διάφορες περιοχές στον αμερικανικό Νότο παραμένουν σήμερα στο σκοτάδι, έγινε γνωστό από τις εταιρείες διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Οι κυβερνήτες της Τζόρτζια, της Βόρειας Καρολίνα και της Λουιζιάνα κήρυξαν τις Πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που καθιστούν τις μετακινήσεις επικίνδυνες.

«Δεν μπορούμε παρά να προειδοποιούμε σε επιτακτικό τόνο όλους τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από τους δρόμους, εκτός αν δεν έχετε άλλη επιλογή», επεσήμανε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα, Ρόι Κούπερ, σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η κακοκαιρία προκάλεσε 1.600 τροχαία ατυχήματα.

Το ύψος του χιονιού έφθασε τα 23 εκατοστά στο Ντέρχαμ στη Βόρεια Καρολίνα από τη Δευτέρα και τα 18 εκατοστά σε διάφορες περιοχές στη νότια Βιρτζίνια, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ανάμεσα στους 8 νεκρούς από ττη βαρυχειμωνιά είναι και ένας 40χρονος στο Όστιν, στο Τέξας. Το όχημα που οδηγούσε έπεσε σήμερα σε γκρεμό 9 μέτρων, όταν ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ενώ κινείτο σε μια ανισόπεδη διάβαση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στο Twitter.

Τέσσερις νεκροί σε Ολλανδία και Βέλγιο

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε ακόμα και θανάτους σε Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία ενώ σοβαρές είναι δυσκολίες που προκλήθηκαν στην Γαλλία. Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν κοντέινερ και οδήγησαν σε ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμεταδίδοντας δημοσίευμα του  Reuters και του AFP,  αναφέρει ότι η αστυνομία στην Ολλανδία ανακοίνωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων ή μπάζων σε ξεχωριστά περιστατικά.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ανέστειλε για λίγο όλη την αεροπορική κυκλοφορία καθώς οι ριπές των ανέμων έφθαναν ακόμη και τα 140 χλμ. την ώρα κατά μήκος των ακτών.

Τουλάχιστον 260 πτήσεις ακυρώθηκαν και η πτώση κεραμιδιών από την οροφή οδήγησαν στο κλείσιμο τερματικών σταθμών του αεροδρομίου. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η λειτουργία πολλών γραμμών τραμ και λεωφορείων διακόπηκαν μετά την κήρυξη συναγερμού λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στο Ρότερνταμ, κοντέινερ ανατράπηκαν και ολόκληρες στέγες ξεριζώθηκαν από σπίτια, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα. Το Σίπχολ ανακοίνωσε αργότερα ότι ορισμένες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς η καταιγίδα μετακινήθηκε προς το εσωτερικό, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Στο Βέλγιο, μία οδηγός σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα σε δρόμο που διασχίζει ένα δάσος στην κοινότητα Γκρεζ-Ντουασό, περίπου 35 χλμ. νότια των Βρυξελλών.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε εκατοντάδες φορές στη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επέμβει για πτώσεις δέντρων, κεραμίδια που ξεκόλλησαν από στέγες ή ηλεκτρικά καλώδια που έπεσαν στο έδαφος, καθώς η ταχύτητα των ανέμων άρχισε να ξεπερνά τα 100 χλμ. την ώρα.

Στη Γαλλία, η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας Thalys που συνδέουν το Παρίσι με τη Γερμανία διακόπηκε «έως τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον» μετά τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η εταιρία, προειδοποιώντας πως «η κατάσταση μπορεί να παραμείνει προβληματική καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Ένας 59χρονος άνδρας νεκρός  στην Γερμανία από την «Φρειδερίκη»

Η καταιγίδα «Φρειδερίκη», που πλήητει από το πρωί της Πέμπτης την κεντρική και δυτική Γερμανία  είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 59χρονου άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στο Έμεριχ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας  

Χαρακτηριστικό της καταιγίδας είναι οι δυνατοί άνεμοι,η ταχύτητα των οποίων προβλέπεται να φθάσει μέχρι και τα 160 χλμ την ώρα. Ήδη έχουν αναφερθεί  πολλοί τραυματισμοί από πτώσεις δέντρων και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων σε όλη τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στην Κάτω Σαξονία και στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η «Φρειδερίκη» αναμένεται να πλήξει, ακόμη, τα κρατίδια της Έσσης, της Θουριγγίας, της Σαξονίας, της Σαξονίας-Άνχαλτ, το βόρειο τμήμα της Βαυαρίας, το νοτιοδυτικό του Βρανδεμβούργου και την περιοχή των Άλπεων σε υψόμετρο άνω των 1.500 μέτρων. Σε αυτές τις περιοχές οι μετεωρολόγοι συνιστούν στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και γενικότερα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί για τον κίνδυνο πτώσης δέντρων και πάγου ή καταστροφών σε δρόμους, ενώ πολλά σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις