Logo

Στις Άνδεις παραμένει η σορός του γιατρού Δημήτρη Κωνσταντίνου



 
 

Στη βουνοκορφή των Άνδεων παραμένει ακόμα η σορός του καθηγητή και διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου, αφού όπως κατήγγειλε ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος με ανάρτησή του στο Facebook, καμία από τις ξένες αποστολές που βρίσκονταν δίπλα του, δεν τον βοήθησε. Ο ίδιος προσπάθησε να τον μεταφέρει σε χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί ο καιρός άλλαξε απότομα και έπρεπε να εγκαταλείψει την περιοχή του συμβάντος γιατί ήταν μόνος του.

Χθες, με απόφασή του, το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, κήρυξε τριήμερο πένθος, ενώ την ίδια στιγμή αποφασίστηκε να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου από τις Κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου.

Ο άτυχος καθηγητής άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή 14 Ιανουαρίου σε υψόμετρο 6.900 μέτρων, στο όρος Ακονκαγκούα των Άνδεων στην Αργεντινή, πιθανόν λόγω καρδιακής ανακοπής.

Συμμετείχε σε αποστολή πέντε Ελλήνων ορειβατών, με αρχηγό τον έμπειρο ορειβάτη Παναγιώτη Κοτρωνάρο, όταν κάποια στιγμή κοντά την κορυφή του βουνού, έχασε τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο συνορειβάτης του, δεν επανήλθε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2018 από directNEWS.gr πηγή:pelop.gr


Τελευταίες Ειδήσεις