Logo

Αιματηρή επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ



 
 

Ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, όπου άνοιξαν πυρ εναντίον πελατών

Πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του Αφγανιστάν που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο έδωσε αρχικά την πληροφορία, ενώ λίγη ώρα αργότερα τις αναφορές επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η επίθεση ξεκίνησε όταν σημειώθηκε μια έκρηξη με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με μια πηγή από τους κόλπους των υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Η ομάδα των ενόπλων άρχισε να πυροβολεί στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου προτού αποσυρθεί στον δεύτερο όροφο, σύμφωνα με μια άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις ασφαλείας. Η πηγή από τις μυστικές υπηρεσίες δεν διευκρίνισε εάν υπάρχουν θύματα, τόνισε ωστόσο ότι «η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Φαίνεται πως εμπλέκονται και βομβιστές αυτοκτονίας. Τοπικά δίκτυα κάνουν λόγο για 15 νεκρούς, αλλά η πληροφορία δεν θεωρείται επίσημη. Όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του AFP, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, οι αρχές έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο ξενοδοχείο.     

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-1-2018 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras.gr


Τελευταίες Ειδήσεις