Logo

Κάντε τα μικρά δωμάτια του σπιτιού σας να φαίνονται μεγαλύτερα



 
 

mksmlrrmsapprbgggr_29-1-2011Έχετε  μικρό σπίτι και ακόμα μικρότερα δωμάτια; Εύχεστε να ήταν μεγαλύτερο το σαλόνι σας;

Αν η απάντηση είναι ναι, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν μερικοί απλοί και πρωτοποριακοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα δωμάτια του σπιτιού σας να δείχνουν μεγαλύτερα, καθώς και να βελτιώσετε την γενικότερη αισθητική τους.

Ένας απλός τρόπος για να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, είναι προσθέτοντας μερικά μικρά αξεσουάρ στον χώρο.

Προσθέστε αντικείμενα που εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς. Για παράδειγμα, ένα κουτί φύλαξης αντικειμένων που είναι όμορφα διακοσμημένο, μπορεί να χρησιμεύσει στο να αποθηκεύσετε τα βιβλία σας, ενώ όταν είναι κλειστό, μπορείτε να τοποθετήσετε επάνω του ένα μαξιλάρι και να το μετατρέψετε σε άνετο κάθισμα. Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να πάρετε έναν καναπέ που να ανοίγει και να γίνεται κρεβάτι.

Βάφοντας ένα δωμάτιο σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, κάνει το χώρο να φαίνεται πιο ευρύχωρος και μεγάλος. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άσπρο χρώμα και τις αποχρώσεις του για τους τοίχους σας.

Οι παστέλ αποχρώσεις είναι εξίσου κατάλληλες για τον σκοπό αυτό. Για παράδειγμα, οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε, καθώς και τα κρεμ χρώματα, μπορούν να κάνουν θαύματα στον χώρο σας! Μπορείτε επίσης, να διακοσμήσετε τους τοίχους του δωματίου με καθρέφτες, καθώς αντανακλούν το φως και το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο.

sfbd_29-1-2011Αν τοποθετήσετε ορισμένα έπιπλα - όπως είναι οι καρέκλες και οι καναπέδες - κολλητά στον τοίχο, θα βοηθήσετε τον χώρο να αναδειχθεί, ενώ, ταυτόχρονα, θα έχετε και περισσότερο χώρο να κινείστε.

Αν αποφασίσετε να βάψετε τους τοίχους του δωματίου άσπρους, βάψτε το ταβάνι σε ένα έντονο χρώμα. Με αυτή την τεχνική θα τραβήξετε την προσοχή στο ταβάνι, ενώ ο χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος. Αν θέλετε να προσθέσετε ένα ωραίο εφέ, κρεμάστε στο ταβάνι έναν όμορφο, μικρό πολυέλαιο.

Μπορείτε επίσης, αντί να γεμίσετε τον χώρο με πολλά έπιπλα,  να βάλετε ένα – δύο ιδιαίτερα κομμάτια, τα οποία θα τραβούν την προσοχή και θα την αποσπούν από το πραγματικό μέγεθος του δωματίου. Βάλτε μερικά ράφια στους τοίχους, όπου θα μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, αξεσουάρ και βιβλία.

Οργανώστε τα αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο, έτσι ώστε να φαίνεται καθαρό και τακτοποιημένο. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις