Logo

Η κατάρα των… Όσκαρ



 
 

oscrcrse_29-1-2011_resizeΟι φετινές υποψήφιες για το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού, Νικόλ Κίντμαν και Ανέτ Μπένινγκ, κινδυνεύουν άραγε περισσότερο να πάρουν διαζύγιο αν κερδίσουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι τον ερχόμενο μήνα;

Πολλές από τις ηθοποιούς που κέρδισαν το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού κατά τη διάρκεια του θεσμού είδαν τους γάμους τους να διαλύονται λίγο μόνο καιρό αφού πήραν το βραβείο σπίτι τους.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται παλιές και νέες σταρ, όπως οι Τζόαν Κρόφορντ, Μπέτι Ντείβις, Χάλι Μπέρι, Σάντρα Μπούλοκ και Κέιτ Γουίνσλετ.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τορόντο, διεξήγαγαν μια έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι οι νικήτριες Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρουν διαζύγιο απ’ ότι οι υποψήφιες στην ίδια κατηγορία που δεν  κερδίζουν.

Αντίθετα, οι άντρες νικητές στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού, δεν διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο μετά τη νίκη τους.

«Η έρευνα έδειξε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, έχουν αποδώσει ιστορικά ρόλους μεγαλύτερης δύναμης και ισχύος στους άντρες και ρόλους μικρότερης δύναμης και ισχύος στις γυναίκες. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν αυτοί οι ρόλοι αντιστρέφονται μέσα σ’ έναν γάμο - για παράδειγμα, όταν η σύζυγος κερδίζει περισσότερα χρήματα από τον άντρα της - μπορούν να βλάψουν τη σχέση ανεπανόρθωτα», λέει η Τιτσιάνα Κασάρο, καθηγήτρια οργανωτικής συμπεριφοράς στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και συγγραφέας της έρευνας.

«Φαίνεται ότι ακόμα και οι γάμοι των ηθοποιών του Χόλυγουντ που βρίσκονται στην κορυφή της καριέρας τους, δεν μένουν ανεπηρέαστοι από τις συνέπειες της παραβίασης των ίδιων κοινωνικών ρόλων, που επηρεάζουν και τον γενικότερο πληθυσμό. Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, δείχνουν ότι η ξαφνική επιτυχία μειώνει τη διάρκεια των γάμων τους», δήλωσε η Κολίν Στούαρτ, φοιτήτρια που έλαβε μέρος στην έρευνα.

Για τις ανάγκες αυτής της μελέτης, εξετάστηκαν και οι 751 συνολικά υποψήφιοι στις κατηγορίες καλύτερου και καλύτερης ηθοποιού των βραβείων Όσκαρ, από το 1936 έως και το 2010.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι νικήτριες στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού, έχουν 63% πιθανότητες να διαλυθεί ο γάμος τους νωρίτερα απ’ ότι των υποψηφίων που δεν κερδίζουν το χρυσό αγαλματάκι.

Η μέση διάρκεια των γάμων των νικητριών Όσκαρ είναι 4,30 χρόνια, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από τα 9,51 χρόνια που διαρκούν οι γάμοι των “χαμένων” υποψηφίων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις