Logo

Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 2-0



 
 

panathinaikos_ergotelis_30-1-2011Επιστροφή στις νίκες για το "τριφύλλι" που μείωσε στο -4 προσωρινά την διαφορά από την κορυφή μετά την νίκη με 2-0 επί του Εργοτέλη, έχοντας σκόρερ με κεφαλιές τους Ζιλμπέρτο Σίλβα (7') και Καντέ (39').

Υπό την είδηση της παραίτησης του Κάρλος Φρέιτας αλλά και των γενεθλίων των οργανωμένων με τους φίλους της Ραπίντ Βιέννης (10 χρόνια) οι "πράσινοι" ήταν καλοί στο πρώτο 45λεπτο, που εξάλλου αυτός ήταν και ο σκοπός ενόψει του αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη, με στόχο την ανατροπή -πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Εξαιρετική ομάδα ο Εργοτέλης δικαιούταν σαφώς κάτι παραπάνω από το ματς, αφού έχασε σωρεία ευκαιριών που σταμάτησαν στον καλύτερο παίκτη των γηπεδούχων, Αλέξανδρο Τζόρβα.

Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Τάτσης Δημήτριος (Ηπείρου) - Τουμπακάρης Ιωάννης (Αθηνών)

4 διαιτητής: Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (Αθηνών)

Κίτρινες: Βύντρα, Καντέ / Ρομάνο

Οι  συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Ιωαννίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (81' Σιμάο), Νίνης (71' Καραγκούνης), Γκοβού (71' Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο (80' Καρέλης), Τζούνιορ, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (61' Φραγκουλάκης), Μπέτο (61' Κυριακίδης), Γιαλούσης, Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τελικά ενώ "έριξε" στην μάχη με τους Κρητικούς τον Σωτήρη Νίνη προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Σεμπαστιάν Λέτο. Ετσι, την θέση του πήρε στο αριστερό άκρο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ενώ πίσω του ήταν άλλο ένα νέο πρόσωπο, ο Γιώργος Ιωαννίδης αφού ο Νίκος Σπυρόπουλος ήταν τιμωρημένος.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Νίκος Καραγεωργίου σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αρη, δεν είχε στην βασική ενδεκάδα τον τιμωρημένο Ρουμπάκη και τους  Σασιασβίλι, Φραγκουλάκη που ήταν στον πάγκο. Ετσι, την θέση τους πήραν οι Αλεξόπουλος, Μπέτο και ο Γιαλούσης.

Γκολ... σε Βραζιλιάνικο ύφος

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι όταν στο 4' ο Γιαλούσης διαγώνια και μέσα στην περιοχή σούταρε με δύναμη αλλά ο Ιωαννίδης με κόντρα έστειλε την μπάλα σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η απάντηση του "τριφυλλιού" ήταν άμεση και με ουσία, αφού το 7' στην πρώτη επίσκεψη ουσιαστικά στην περιοχή του Εργοτέλη, ο Νίνης εκτέλεσε το κόρνερ ο Μπουμσόνγκ κέρδισε στον αέρα τους πάντες και έστρωσε στον Ζιλμπέρτο Σίλβα πιο πλάγια και ο Βραζιλιάνος μέσος με νέα κεφαλία "ψαράκι" άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους".

Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα με την "πράσινη" φανέλα και το πρώτο φέτος και σίγουρα από την Κυριακή κιόλας τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ θα αρχίσουν τους επαίνους για έναν παίκτη που τόσο πολύ θέλουν να πάρουν πίσω στην χώρα της Σάμπας.

Νίνης ευκαιρίες, Τζόρβας επεμβάσεις

Από το 10ο λεπτό μέχρι και το 20ο ο ρυθμός του αγώνα ήταν κυριολεκτικά τρελός... αφού οι παίκτες του Καραγεωργίου "ανοίχτηκαν" στο γήπεδο για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 10' και το 12' ο Γκοβού δύο φορές με ωραίες ενέργειες βρήκε τον Νίνη αλλά και τις δύο φορές ο διεθνής μέσος δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Δασκαλάκη.

Την "σκυτάλη" των χαμένων ευκαιριών ανέλαβαν οι Κρητικοί, όταν στο 12' ο Μπέτο και στο 16' ο Μπούντιμιρ με σουτ νικήθηκαν από τον Τζόρβα. Δύο λεπτά αργότερα (18') ο Βερπακόφσκις πέρασε αριστερά τον Ιωαννίδη έστρωσε στον Ολίσε αλλά το σουτ του απομάκρυνε σε κόρνερ και πάλι ο πορτιέρο των "πράσινων".

Στην συνέχεια της φάσης (19') και μετά το κόρνερ του Εργοτέλη, ο Ολίσε και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής σούταρε και ο Βερπακόφσκις παρόλο που ήταν στην μικρή περιοχή και με το τέρμα άδειο μπροστά του, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, "σπαταλώντας" μια ακόμα φάση για τους φιλοξενούμενους που είχαν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή τους.

Δεκάλεπτο... κλωτσιάς και καρτών

Ο ρυθμός έπεσε λίγο πριν το ημίωρο και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε σκληρά μαρκαρίσματα που απέφεραν τις κίτρινες κάρτες στους Βύντρα και Ρομάνο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με τους δύο Γάλλους (Σισέ, Γκοβού) να αλλάζουν συνεχώς θέση να "μπερδέψουν" και να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Από την πλευρά τους οι "κιτρινόμαυροι" αναζητούσαν μια ξαφνική αντεπίθεση και άπαντες αναζητούσαν από το κέντρο τους Μπούντιμιρ και Βερπακόφσκις στην επίθεση με τον διεθνή Λετονό κυρίως να είναι πιο γρήγορος στο άκρο της επίθεσης του Εργοτέλη.

Κεφαλιά...  γκολ από Καντέ και φινάλε με σωτήρια επέμβαση

Στο 38' ο Νίνης εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα άλλαξε φάλτσα στον αέρα και ο Δασκαλάκης απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι τελικά στο 39' εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο μια ακόμα στημένη φάση, όταν ο Νίνης και πάλι εκτέλεσε κόρνερ και ο Καντέ στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Γιαλούση και πέτυχε μέσα σε πανηγυρισμούς εξέδρας και παικτών το 2-0 για τον Παναθηναϊκό, σε ένα καίριο σημείο. 

Μάλιστα, στο κοντράστ των συναισθημάτων ο Νίκος Καραγερωργίου ήταν  εκνευρισμένος από την συμπεριφορά της άμυνάς του ενώ από την άλλη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειχνε ικανοποιημένος στο βλέμμα του.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια σπουδαία ευκαιρία που έχασαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Τζούνιορ με εκπληκτική κάθετη πάσα βρήκε τον Μπούντιμιρ στην πλάτη της άμυνας του "τριφυλλιού" και ο Κροάτης άσος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τζόρβα που έδιωξε σωτήρια με τα πόδια κερδίζοντας τα "μπράβο" και από τον ίδιο τον επιθετικό του κρητικού συλλόγου.


Τρελός... ρυθμός από εξέδρα

Τα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης συμπληρώθηκαν χωρίς την μεγάλη φάση, παρόλο που και οι δύο ομάδες είχαν μπει περιοχή, ωστόσο οι δύο τερματοφύλακες δεν απειλήθηκαν. Στην σκακιέρα του ματς, οι δύο τεχνικοί δεν ρίσκαραν από τα αποδυτήρια κάποια αλλαγή στα πλάνα τους ενώ είχαν σηκώσει εκατέρωθεν παίκτες για "ζέσταμα".

Ετσι, την παράσταση "έκλεψαν" οι οργανωμένοι οπαδοί που με συνεχή τραγούδια αναφέρονταν στα γενέθλιά που είχαν από την αδελφοποίηση των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού με την Ραπίντ Βιέννης. Συνθήματα για τα γενέθλια (και πανό BROTHERS FOR EVER) και συνθήματα εναντίον Ολυμπιακού και Αούστρια Βιέννης.

Διπλή αλλαγή και ευκαιρίες Εργοτέλη

Ο Νίκος Καραγεωργίου βλέποντας πως το ματς οι γηπεδούχοι το πάνε συντηρητικά σε ρυθμό, αποφάσισε να "φρεσκάρει" την ομάδα του που άρχισε να πιέζει. Στο 59' μετά το φάουλ του Ρομάνο, η κεφαλιά του Μπέτο πέρασε μόλις άουτ.

Στο 61' ο Ολίσε και Μπέτο αποχώρησαν και οι Φραγκουλάκης,  Κυριακίδης μπήκαν να δώσουν άλλο αέρα στους Κρήτες και τα κατάφεραν εν μέρει. Στο 62' ο Βίσιο από δεξιά έκανε την σέντρα και ο Μπουμσόνγκ δεν μπόρεσε να διώξει με τον Ρομάνο από πλεονεκτική θέση να χάνει μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία.

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν πάρει τα ηνία του ματς, έχασαν στο 69' μια καλή ευκαιρία όταν μετά το φάουλ του Φραγκουλάκη ο Μπούντιμιρ από κοντά κέρδισε στον αέρα τους αντιπάλους του αλλά δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Διπλή αλλαγή και για Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέποντας την ομάδα του να θέλει βοήθεια "έριξε" στο ματς τους Καραγκούνη και Μαυρία στο 71' αντί των κουρασμένων Νίνη και Γκοβού, που στην επανάληψη δεν είχαν την πολύ καλή εικόνα των πρώτων 45 λεπτών.

Ετσι, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς κερδίζοντας την "μάχη" του κέντρου και πάλι με τον "τυπάρα" να αναζητά τις κάθετες πάσες προς τον Σισέ και τους ακραίους συμπαίκτες του.

Τα τελευταία λεπτά του ματς δεν έκρυβαν κάποια μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες με τους δύο προπονητές να βάζουν στον ματς και την τελευταία τους αλλαγή. Οι Καρέλης πρώτα και Σιμάο μετά πέρασαν στο ματς αντί των Ρομάνο και Κατσουράνη.

Στο 88' ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που κέρδισε ένα φάουλ και το εκτέλεσε ο ίδιος είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπούντιμιρ ολοκλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες για τους Κρητικούς που από κοντά σημάδεψε πάλι άουτ, σπαταλώντας άλλη μια καλή ασίστ του Καρέλη.

Σχεδόν με το φινάλε του ματς ακούστηκε από τους οργανωμένους οπαδούς το σύνθημα "Αμα δεν μπορείτε... να πάτε να γ.....ε" ενώ η ομάδα με την λήξη χειροκροτήθηκε από τους 8.000 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2011 από directNEWS.gr πηγή: SPORT 24


Τελευταίες Ειδήσεις