Logo

Γαλλία: «Κατέληξε» ο αστυνομικός που πήρε τη θέση των ομήρων



 
 

Νεκρός είναι ο αξιωματικός της γαλλικής Χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στον ένοπλο δράστη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους σε σουπερμάρκετ κατά τις επιθέσεις που έγιναν χθες στην Τρεμπ της Γαλλίας, στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ: «Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του».

Ο θάνατος του 45χρονου αξιωματικού ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων σε τέσσερα ενώ νεκρός είναι και ο 26χρονος δράστης, ο Ρεντουάν Λαγκντίμ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, εκτός από τον δράστη, που φέρεται να είναι «στρατιώτης του Χαλιφάτου» και τον οποίο σκότωσαν οι αστυνομικοί κατά την επιχείρηση για να απελευθερώσουν τους ομήρους στο σουπερμάρκετ, νεκροί είναι τρεις πολίτες. Οι δύο σκοτώθηκαν κατά την εισβολή του δράστη στο σουπερμάρκετ στη μεσαιωνική πόλη Τρεμπ.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματίες σε νοσοκομεία.

Ο Ζεράρ Κολόμπ ενημέρωσε ότι δράστης είναι ένας 26χρονος Μαροκινός, ο Ρεντουάν Λαγκντίμ, ο οποίος έδρασε μόνος του και ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, τις οποίες είχε απασχολήσει για διάφορα μικρά αδικήματα και ναρκωτικά, ενώ οι αρχές γνώριζαν ότι είχε επαφές με ισλαμιστές, αλλά δεν πίστευαν ότι έχει ριζοσπαστικοποιηθεί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση που ανήρτησε στην προπαγανδιστική ιστοσελίδα του Amaq και στην οποία αναφέρει ότι ο Λαγκντίμ «ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος ενήργησε σε απάντηση των εκκλήσεων για επιθέσεις στις χώρες της Συμμαχίας».

«Έπεσε ως ήρωας»

Ο Αρνό Μπελτράμ ανήκε στη Χωροφυλακή του Οντ (νότια Γαλλία) και προηγουμένως είχε διατελέσει διοικητής του λόχου της Αβράνς (δυτική Γαλλία) μέχρι το 2014, πριν γίνει σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικολογίας. Το 2016 προήχθη στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον χωροφύλακα Αρνό Μπελτράμ, δηλώνοντας πως ο αξιωματικός «έπεσε ως ήρωας» κατά τις επιθέσεις στη νότια Γαλλία και αξίζει «τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρου του έθνους».

Ο αντισυνταγματάρχης Μπελτράμ προσέφερε τον εαυτό του ως όμηρο στον τζιχαντιστή, δράστη των επιθέσεων στην Τρεμπ και την Καρκασόν, με αντάλλαγμα να απελευθερώσει άλλους ομήρους. Επέδειξε «εξαιρετικό θάρρος και εξαιρετική αυταπάρνηση», πρόσθεσε ο Μακρόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2018 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις