Logo

Ρούχα από τσουκνίδες !



 
 

oikoendymata2_30-1-2011Ρούχα από τσουκνίδες και μπαμπού; Η απάντηση στο ερώτημα είναι «ναι» και θα μπορούσε να προέρχεται από τον ολλανδό ιδρυτή της «πράσινης» μόδας Φρανς Πρινς.

Ο τελευταίος  θα μας εξηγούσε ότι πρόκειται για δείγματα υψηλής ραπτικής και όχι για κακόγουστα κουρέλια μιας prêt- a- porté βιομηχανικής παραγωγής.

Το... κλειδί για τις εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο «πράσινο» ρούχο βρίσκεται κρυμμένο σε τρεις προϋποθέσεις : α) οικολογικά προϊόντα και υλικά, β) συνθήκες εργασίας και γ) κοινωνικά και οικολογικά στάνταρτ.

Αυτά είναι τα κύρια σημεία, επισημαίνει ο Φρανς Πρινς, στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι εταιρείες ένδυσης προκειμένου οι δημιουργίες τους να φιλοξενηθούν στο σαλόνι έκθεσης μόδας, που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη φορά στο Βερολίνο. 

oikoedymata_30-1-2011Στην έκθεση με την επωνυμία «The key to», που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό την περασμένη εβδομάδα, συμμετείχαν 43 εταιρείες. Ανάμεσα σ’ αυτές και η ιταλική Yoj, με έδρα το πάντα πρωτοποριακό και μέσα στη μόδα Μιλάνο.

Η εν λόγω εταιρεία  παρουσίασε τη φετινή της κολεξιόν με ρούχα τα οποία έχουν κατασκευαστεί με οικολογικά προϊόντα. Πρόκειται για δημιουργίες από μπαμπού ή τσουκνίδες, ενώ για τη βαφή των υφασμάτων χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά, όπως είναι ο καφές, το τσάι ή ο καπνός.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα, κατά γενική ομολογία καλαίσθητα, ρούχα αυτής της εταιρείας δεν είναι ό,τι πιο φθηνό μπορεί να συναντήσετε κατά τη διάρκεια μιας αγοραστικής εξόρμησής σας στο Μιλάνο.

oikoendymata1_30-1-2011Οι τιμές τους κυμαίνονται ανάμεσα στα 300 και 900 ευρώ τα οποία θα δαπανήσετε για να αγοράσετε ένα και μόνο κομμάτι. Ο  μόνος τρόπος για  να μειωθεί το κόστος τους, λένε οι επαΐοντες της αγοράς, είναι να αυξηθεί η ζήτηση για τέτοιου τύπου ρούχα.

Πάντως, όσοι αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης διαθέτετε τόσα χρήματα για να αγοράσετε ρούχα, πρέπει να ξέρετε ότι τα ευρώ σας θα στηρίξουν μια εταιρεία, η οποία σκέφτεται «πράσινα» και παράλληλα, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπός της Φρανλ Στράμπι, αμείβει τους εργαζομένους με «δίκαιους μισθούς».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις