Logo

ΜΑΤ, χημικά και ακροδεξιοί εναντίον μεταναστών στη Μυτιλήνη [βίντεο+φωτο]



 
 

Ομάδα πολιτών, αποτελούμενη κυρίως από στελέχη του ακροδεξιού χώρου και οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας, επιτέθηκαν την Κυριακή το βράδυ σε Αφγανούς πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι για πέμπτη ημέρα έχουν  καταλάβει την πλατεία Σαπφούς, στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι οποίοι πλέον είναι στην πλατεία περισσότεροι από τις άλλες μέρες, αφού σε ενίσχυση των όσων βρισκόταν εκεί κατέβηκαν και άλλοι από τον καταυλισμό της Μόριας, σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ των πολιτών και των προσφύγων και μεταναστών παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, μία ακόμη διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους μετανάστες σε ενίσχυση των οποίων έσπευσαν πολίτες του αριστερού και του αντεξουσιαστικού χώρου καθώς και ομάδα αλληλέγγυων.

Οι  επιτιθέμενοι πολίτες πέταξαν μπουκάλια νερό προς τη μεριά των προσφύγων και κατά διαστήματα επιχειρούσαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να φτάσουν στους πρόσφυγες. Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν και χρήση χημικών.  Μάλιστα, κάποια στιγμή οι συγκεντρωμένοι πολίτες πέταξαν προς τους πρόσφυγες και μια ναυτική φωτοβολία, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς ή φωτιά, αφού ένας μετανάστης με ψυχραιμία την άρπαξε και την πέταξε στη θάλασσα.

ΟΙ πολίτες που κινήθηκαν κατά των μεταναστών απαιτούν την  άμεση εκκένωση της πλατείας. Από την πλευρά τους οι μετανάστες και οι  πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που έχουν να κάνουν με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, περίπου, στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών σε ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς. Αμέσως μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σημειώνεται, ότι στην  πλατεία Σαπφούς έσπευσε και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

*πηγή φωτό: lesvosnews.net

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις