Logo

Συνελήφθησαν 120 πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη - Στους 30 οι τραυματίες από τα επεισόδια [φωτο]



 
 

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 120 ενηλίκων μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς την οποία και είχαν καταλάβει από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Οι αλλοδαποί αυτοί, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου.

Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες -κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Στο σύνολο τους, οι συλληφθέντες κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης της περιοχής όπου και οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την αστυνομική διευθυνση του νησιού συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών.

Τέλος, σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν  το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι περισσότεροι από αυτούς φέρουν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες ενώ αρκετοί αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ρίψης χημικών.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι από τους  τραυματίες, που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί

*πηγή φωτο: lesvosnews.net

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις