Logo

Στον ανακριτή η 22χρονη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στη Νέα Σμύρνη - Τι υποστηρίζει



 
 

Στην ανακρίτρια αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή η 22χρονη φοιτήτρια που κατηγορείται για παιδοκτονία, καθώς μετά τη γέννα πέταξε στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη το βρέφος της, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο.

Τα όσα αναφέρει στην προανακριτική απολογία της η 22χρονη συγκλονίζουν. Σύμφωνα με πληρφορίες, υποστηρίζει πως μόλις διαπίστωσε ότι είναι έγκυος και ενημέρωσε τον φίλο της και πατέρα του παιδιού που κυοφορούσε στα σπλάχνα της, εκείνος εξαφανίστηκε και έτσι έμεινε μόνη της γεμάτη ενοχές και φόβο επιλέγοντας να διαχειριστεί το πρόβλημα της χωρίς να το ομολογήσει σε κανέναν ούτε στην ίδια τη μητέρα της.

Η κοπέλα, συγκεκριμένα, υποστήριξε στους  αστυνομικούς ότι όταν το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανε τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό, αποφάσισε να το πει στο φίλο της. «Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα. Μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα κι άλλες φορές αλλά δε μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό, υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω το Μάιο. Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω, γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και  «τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο».

Για την ημέρα της γέννας και όσα ακολούθησαν η 22χρονη είπε τα εξής: 

 «Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα, όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8:30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά. Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή, κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο... Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν, όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα... «Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε» είπε από την πλευρά της η μητέρα της 22χρονης καταθέτοντας στους αστυνομικούς της υπηρεσίας δίωξης εγκλημάτων ζωής και ιδιοκτησίας. «Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σα μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω». Η γειτόνισσα της 22χρονης που εντόπισε στον ακάλυπτο το νεκρό μωρό είπε στους αστυνομικούς ότι το πέρασε για κούκλα. «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σα κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».

Ο αστυνομικός, που έφτασε στον ακάλυπτο και αντίκρισε το μακάβριο εύρημα, επικοινώνησε το κέντρο του ΕΚΑΒ από όπου του είπαν να κατεβάσει το μωρό και να το παραδώσει στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. «Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν κι ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό...».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις