Logo

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση κούγκαρ σε δύο ποδηλάτες [βίντεο+φωτο]



 
 

Δύο ποδηλάτες βουνού δέχθηκαν επίθεση, το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) στην αγροτική πολιτεία της Ουάσιγκτον, από ένα κούγκαρ, με αποτέλεσμα ο ένας να σκοτωθεί και ο άλλος να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι ποδηλάτες βρίσκονταν σε απομακρυσμένο δρόμο βόρεια του Βόρειου Μπεντ της Ουάσινγκτον, όταν το κούγκαρ  επιτέθηκε σε έναν από τους αναβάτες, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της περιοχής.  Το κούγκαρ στη συνέχεια επιτέθηκε στον  δεύτερο αναβάτη.

Σύμφωνα με το abcnews και το cnn, ο  πρώτος αναβάτης κατόρθωσε να επιστρέψει στο ποδήλατό του και να οδηγήσει μέχρι την περιοχή όπου είχε σήμα στο κινητό του με το οποίο κάλεσε τις αρχές. 

Το κούγκαρ στη συνέχεια σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών που έσπευσαν στην περιοχή. 

Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ των διεθνών μέσων οι δύο άνδρες έκαναν ορεινή ποδηλασία και κατά την επίθεση ο ένας  αποκόμισε βαθιές γρατσουνιές ενώ ο άλλος σύρθηκε από το αιλουροειδές στη φωλιά του.

Ο 31χρονος επιζήσας χρειάστηκε να διανύσει με το ποδήλατό του τρία και πλέον χιλιόμετρα για καταφέρει να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς, που δεν είναι όμως απειλητικοί για τη ζωή του.

Εκπρόσωπος του σερίφη της περιοχής ανακοίνωσε ότι η  αστυνομία, που μετέβη στο σημείο, βρήκε το ποδήλατο του θύματος και στη συνέχεια έψαξε στο δάσος, όπου βρήκε το κούγκαρ να στέκεται πάνω από το άψυχο σώμα, πριν τραπεί σε φυγή. Σε επιχείρηση που στήθηκε, οι αρμόδιοι με τη βοήθεια σκύλων, εντόπισαν το ζώο και το σκότωσαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι  θανατηφόρες επιθέσεις κούγκαρ είναι εξαιρετικά σπάνιες στη βόρεια Αμερική, με μόλις 24 να έχουν καταγραφεί τα τελευταία 100 χρόνια. Οι περισσότερες σχετίζονται με παιδιά. Αυτή ήταν η δεύτερη θανατηφόρα επίθεση από κούγκαρ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπως είπε ο εκπρόσωπος του σερίφη.

Τα κούγκαρ ή πούμα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο αιλουροειδές στον κόσμο. Τα ενήλικα θηλυκά φτάνουν σε βάρος τα 64 κιλά και τα αρσενικά τα 100 κιλά. Επιτίθενται στη λεία τους με ενέδρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις