Logo

Επιστήμονες κατασκεύασαν ανθρωπόμορφο ρομποτικό χέρι !



 
 

rbtchnd_30-1-2011Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ρομποτικής και Μηχανοτρονικής στο Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR), δημιούργησαν ένα ανθρωπόμορφο ρομποτικό χέρι που μπορεί να αντέξει πολύ δυνατά χτυπήματα με σκληρά αντικείμενα - ακόμα και χτυπήματα από σφυρί - χωρίς να διαλυθεί σε κομμάτια.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο ωστόσο, είναι η παράξενη ομοιότητά του με το χέρι του διαβόητου Τ-800, το ρομποτικό μοντέλο από τις ταινίες “Terminator”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ  VIDEO

Το ρομποτικό χέρι, είναι εξοπλισμένο με ένα ελαστικό και πλαστικό κέλυφος, ενώ έχει το σχήμα και το μέγεθος ενός πραγματικού ανθρώπινου χεριού, με 5 αρθρωτά δάχτυλα που τροφοδοτούνται από έναν ιστό από 38 τένοντες, καθένας από τους οποίους είναι συνδεδεμένος με έναν ατομικό κινητήρα στο αντιβράχιο (την περιοχή μεταξύ αγκώνα και καρπού).

Αυτό που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα χέρια - ρομπότ, είναι το γεγονός ότι αυτό το χέρι μπορεί να ελέγξει την ακαμψία του, καθώς τα ειδικά μοτέρ που έχει, του επιτρέπουν να απορροφήσει τις βίαιες και απότομες κινήσεις.

Tο κόστος για την κατασκευή του ρομποτικού χεριού ανήλθε σε λίγο λιγότερο από 135.000 δολάρια, ενώ οι ίδιοι επιστήμονες που το δημιούργησαν, εργάζονται ήδη στην δημιουργία και δεύτερου χεριού.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2011 από directNEWS.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30/01/11 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις