Logo

Οι φτωχοί που έγιναν... Κροίσοι



 
 

kroisoi1_30-1-2011Όλοι τους ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά, αλλά κατάφεραν με τις δικές τους δυνάμεις να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί της φήμης και του πλούτου.

Οι γονείς τους ήταν φτωχοί, αλλά με τη σκληρή εργασία και το μυαλό τους κατάφεραν να αποκτήσουν τόσα χρήματα που αρκούν ακόμα και για τα τρισέγγονά τους!

Πρόκειται για δέκα άτομα, που η προσωπική τους περιουσία μετράει σήμερα κάποια δισεκατομμύρια. Ο κάθε ένας από αυτούς είναι ένας σύγχρονος «Κροίσος», που έχει αφήσει πολύ πίσω το γεμάτο οικονομικά προβλήματα παρελθόν.

Η λίστα των δέκα αυτών ανθρώπων και η «χρυσή» πορεία τους από την ανέχεια στον πλούτο, όπως καταγράφεται στο αμερικανικό περιοδικό Businessweek, έχει ως εξής:

1.Sheldon Adelson, 77 ετών. Ο πατέρας του ήταν ταξιτζής. Ο ίδιος άρχισε να δουλεύει από την ηλικία των 12 ετών πουλώντας εφημερίδες. Στη συνέχεια παράτησε το σχολείο αλλάζοντας το ένα επάγγελμα πίσω από το άλλο. Ρεπόρτερ, πωλητής ειδών τουαλέτας σε μοτέλ, κτηματομεσίτης, ήταν μερικές μόνο από τις πολλές επαγγελματικές ιδιότητες που απέκτησε με το πέρασμα των ετών.

Η τύχη άρχισε να του χαμογελά όταν τα βήματά του τον έφεραν σε μια ετήσια εμπορική έκθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών με την επωνυμία Comdex. Οι επόμενες δραστηριότητές του έχουν να κάνουν με τον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς χτίζει ξενοδοχεία και Καζίνο στο Λας Βέγκας.

2. John Paul DeJoria, 66 ετών. Είναι γιός μεταναστών, πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια και μια περίοδο φιλοξενήθηκε από μια ανάδοχη οικογένεια στο ανατολικό Λος Άντζελες. Αρχικά εργάστηκε ως κλητήρας και αργότερα ως υπάλληλος σε βενζινάδικο.

Όλα άλλαξαν για εκείνον χάρη στην έμπνευσή του να ιδρύσει μια επιχείρηση προϊόντων για τα μαλλιά. Το αρχικό κεφάλαιο για το στήσιμο της εταιρείας ήταν μόλις 700 δολάρια!

3. Larry Ellison, 66 ετών. Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, αλλά μεγάλωσε στο Σικάγο. Εκεί έμεναν οι θείοι του στους οποίους τον παρέδωσε η ανύπαντρη μητέρα του για να αναλάβουν την ανατροφή του.

Έκανε πολλές δουλειές του «ποδαριού», ωστόσο, κατάφερε να μπει στο «κλάμπ» των ισχυρών με την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Oracle, την οποία ίδρυσε το 1977.

4. Harold Hamm, 64 ετών. Ήταν ένα αγροτόπαιδο, που από μικρός έμαθε να ασχολείται με κτηνοτροφικές εργασίες. Άρμεγε αγελάδες, τάιζε κότες και μάζευε τα αυγά τους, Μόλις έγινε 20 ετών αγόρασε ένα υδροφόρο όχημα.

Με αυτό μετέφερε διατρητικά υγρά για να προμηθεύει τις μονάδες γεώτρησης. Έτσι, ξεκίνησε η ανοδική του πορεία, καθώς το υδροφόρο μετεξελίχθηκε στην επιχείρηση Continental Resources.

5. George Joseph, 89 ετών. Είναι γιός ιδιοκτήτη γιος ιδιοκτήτη λιβανέζικου εστιατορίου στη Δυτική Βιρτζίνια. Μετά την αποφοίτησή του άρχισε να εργάζεται στην Occidental Life.

Το πρωί ήταν αναλυτής συστημάτων και το βράδυ απασχολούνταν ως ασφαλιστής. Ο δρόμος προς την επιτυχία άνοιξε πριν 49 χρόνια με την ίδρυση της Mercury General στο Λος Άντζελες. Την εταιρεία αυτή κατάφερε να την κάνει μια επιχείρηση με μεγάλη κερδοφορία, η οποία το 2009 είχε έσοδα 3,1 δισ. δολαρίων. 

6. Kirk Kerkorian, 93 ετών. Είναι γιός αρμένιων μεταναστών. Στην αρχή πετούσε με βομβαρδιστικά σκάφη και έβγαζε καλά χρήματα, όμως τα πολλά κέρδη ήρθαν όταν ασχολήθηκε με τον κατασκευαστικό κλάδο.Στο ενεργητικό του καταγράφεται η κατασκευή των μεγαλύτερων ξενοδοχείων του Λας Βέγκας.

7. Kenneth Langone, 75 ετών. Ο πατέρας του ήταν υδραυλικός και η μητέρα του ήταν σερβιτόρα. Παράλληλα με τη φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο του Bucknell δούλευε ως σκαφτιάς ή βοηθός στο γκολφ.

Κατά τη δεκαετία του 1970 ίδρυσε την εταιρεία Home Depot (HD) έχοντας ως συνεταίρο τον Bernard Marcus. Η εν λόγω εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1981.

kroisoi3_30-1-20118. Ralph Lauren, 71 ετών. Δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις πανεπιστημιακές σπουδές του τις οποίες τις εγκατέλειψε για να καταταγεί στο στρατό. Ήταν υπάλληλος στην Brooks Brothers και στη συνέχεια εργάστηκε ως πωλητής γραβατών, τις οποίες αργότερα τις σχεδίαζε ο ίδιος.

Ο κόσμος της μόδας φαίνεται πως τον κέρδισε. Έτσι δανείστηκε 50.000 δολάρια από τον σχεδιαστή Norman Hilton τα οποία χρησιμοποίησε ως κεφάλαιο για την ίδρυση της Polo (RL).

9. Howard Schultz, 57 ετών. Ήταν - γέννημα θρέμμα του Μπρούκλιν, ένα παιδί που μεγάλωσε στις εργατικές κατοικίες και ζούσε μέσα στη φτώχεια καθώς ο εργάτης πατέρας του δεν είχε σταθερή απασχόληση και βολόδερνε από τη μια δουλειά στην άλλη.

Έβγαλε το Λύκειο και δούλεψε στη Xerox. Το 1979 ήταν η χρονιά ορόσημο γι’ αυτόν, καθώς ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της σουηδικής εταιρείας καφέ φίλτρου Hammarplast. Έτσι, ήρθε κοντά στην εταιρεία Starbucks Coffee Co.

10. Oprah Winfrey. Ποιος δεν ξέρει σήμερα την Oprah, την αδιαφιλονίκητη «βασίλισσα» των τοκ σόου. Κι όμως αυτή η πάμπλουτη σήμερα γυναίκα γεννήθηκε μέσα στην απόλυτη φτώχεια στο Μισισίπι.

Μεγάλωσε στο Μιλγουώκι και σε ηλικία 19 ετών προσελήφθη ως η πρώτη Αφρο-αμερικανή ανταποκριτής στην τηλεόραση του Νάσβιλ. Η απόλυτη επιτυχία για εκείνη ξεκίνησε δειλά – δειλά το 1983.

Τότε έφυγε για το Σικάγο, όπου ξεκίνησε το talk show AM Chicago. Αυτή η εκπομπή μετονομάστηκε αργότερα στο διάσημο σε όλο τον πλανήτη The Oprah Winfrey Show.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις