Logo

Το νερό, νεράκι θα πουν στην Ινδία - Η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση πόσιμου νερού [φωτο]



 
 

Η Ινδία αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση πόσιμου νερού στην ιστορία της, ένα πρόβλημα που σήμερα επηρεάζει 600 εκατομμύρια Ινδούς, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο ή τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση σε πόσιμο νερό, όπως προειδοποιεί η έκθεση της η NITI Aayog, ένα κυβερνητικό κέντρο μελετών.

Το έγγραφο, το οποίο δημοσιεύθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνει ότι κάθε χρόνο, περίπου 200.000 πολίτες πεθαίνουν λόγω της ανεπαρκούς πρόσβασής τους σ’ αυτόν τον ζωτικό πόρο, δηλαδή το πόσιμο νερό. Και η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο εγγύς μέλλον, επειδή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης, μέχρι το 2030 η ζήτηση για νερό θα είναι διπλάσια από τα διαθέσιμα, προσφερόμενα, αποθέματα.

Σύμφωνα με το κέντρο, αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία μπορεί να αντιμετωπίσουν ελλείψεις νερού και ότι η χώρα θα υποστεί απώλειες έως και 6% του ΑΕΠ. Προβλέπει επίσης ότι 21 μεγάλες πόλεις μπορούν να εξαντλήσουν τα αποθέματα των υπογείων υδάτων έως το 2020, γεγονός που θα επηρεάσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η έκθεση, η οποία παραθέτει στοιχεία από ανεξάρτητες υπηρεσίες, επισημαίνει ότι σχεδόν το 70% των υδάτινων αποθεμάτων της χώρας είναι μολυσμένο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις