Logo

Ένταση και χημικά έξω από τη Βουλή [βίντεο+φωτο]



 
 

Το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από τη Βουλή κατά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε για τη Μακεδονία και για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιχείρησε να ανέβει τα σκαλιά για να περάσει στον προαύλιο χώρο της Βουλής. 

Άμεσα οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν παρατεταγμένες στο σημείο απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους, κάνοντας  χρήση χημικών, γκλομπ και χειροβομβίδων.

Αμέσως μετά την καταψήφιση της πρόταση δυσπιστίας από την πλειοψηφία της Βουλής ξέσπασε πετροπόλεμος   μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ. Παράλληλα, σημειώθηκε συμπλοκή στην έξοδο του γκαράζ της Βουλής επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Κλειστές παραμένουν η λεωφόρος Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής.

Μικρής έκτασης επεισόδια 

Νωρίτερα είχαν ξεσπάσει έξω από τη Βουλή επεισόδια μικρής έκτασης, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ανέβει από τα σκαλιά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, που τους απώθησαν και έκαναν περιορισμένν χρήση χημικών.

Η κατάσταση στη συνέχεια ηρέμησε. 

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η αστυνομία στις  16:20 έδωσε εντολή να κλείσει ο δρόμος έξω από τη Βουλή, αφού ο κόσμος βρίσκεται πλέον στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως προς το παρόν δεν έχουν συγκεντρωθεί πολλοί πολίτες, ενώ ο βροχερός καιρός δεν ευνοεί τη συγκέντρωση.

Νέα ένταση - Τραυματίστηκε ελαφρά διαδηλωτής

Λίγο πριν τις 19:30 έξω από τη Βουλή σημειώθηκαν νέα επεισόδια μικρής έκτασης, όταν μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει  από τη δεξιά πλευρά εισόδου, το κτήριο του Κοινοβουλίου. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές με τη ρίψη δακρυγόνων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρώς ένας διαδηλωτής.

Οι διαδηλωτές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις