Logo

Βρήκε 30.000 λίρες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου ανακαινίζοντας το κατάστημά του [φωτο]



 
 

Κατά την διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης ενός καταστήματος στο Μπράϊτον, στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρέθηκαν, περίπου, 30.000 αγγλικές λίρες, σε χαρτονομίσματα που χρονολογούνται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα χαρτονομίσματα ήταν κρυμμένα στα πατώματα, και ανακαλύφθηκαν όταν αφαιρέθηκαν τα χαλιά και τα πλακάκια, σύμφωνα με την Brighton Journal.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Ρας Ντέηβις εκτιμά ότι υπήρχαν περίπου 30 πακέτα, όλα αποτελούμενα από χαρτονομίσματα της μίας και των 5 λιρών, χρώματος μπλε, που χρησιμοποιήθηκε για το νόμισμα έκτακτης ανάγκης, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την Τράπεζα της Αγγλίας το 1940.

Οι δεσμίδες ήταν κολλημένες μαζί, καλυμμένες από βρωμιά και σε πολύ κακή κατάσταση.

Στο κτήριο στεγάζεται σήμερα το Cotswold Outdoor ένα κατάστημα υψηλής ραπτικής. Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει ποιός έκρυψε εκεί τα χρήματα και για ποιόν λόγο. Τώρα βρίσκονται στην φύλαξη της αστυνομίας και εκτιμάται, κατά προσέγγιση, ότι η αξία τους σε αντιστοιχία με το τρέχον νόμισμα, θα μπορούσε να υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τραπεζογραμμάτια που αποσύρονται από την κυκλοφορία, μπορούν να ανταλλαχθούν, τόσο αυτοπροσώπως, όσο και ταχυδρομικά από την Τράπεζα της Αγγλίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-6-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις