Logo

ΗΠΑ: Συνοριοφύλακες τραυμάτισαν και εγκατέλειψαν αυτόχθονα στην Αριζόνα [βίντεο]



 
 

Το περιστατικό κατέγραψε σε βίντεο το θύμα, στην πολιτεία της Αριζόνα, όπου ζει η φυλή των αυτοχθόνων Tohono O'odham, γνωστή επίσης και ως Πάπαγος και ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ένα όχημα που ανήκει στη δύναμη των συνοριοφυλάκων στην μεθόριο ΗΠΑ-Μεξικού, την Πέμπτη 14 Ιουνίου, χτύπησε και τραυμάτισε έναν αυτόχθονα που περπατούσε σε δρόμο στην περιοχή της φυλής Tohono O'odham στην πολιτεία της Αριζόνα.

Στο βίντεο φαίνεται ένα αυτοκίνητο περιπολίας των αμερικανών συνοριοφυλάκων να κατευθύνεται προς τον πολίτη, ο οποίος καταγράφει τη σκηνή, και χωρίς να κόψει ταχύτητα, τον χτυπά, τον τραυματίζει και τον εγκαταλείπει επί τόπου.

Ο πολίτης που τραυματίστηκε ονομάζεται Πάουλο Ρέμες, όπως αναφέρει η USA Today Οι επικεφαλής της Συνοριοφυλακής, με ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι έλαβαν γνώση για την ύπαρξη του βίντεο και συνεργάζονται με την Αστυνομία των Tohono O’odham, ώστε να διερευνήσουν το περιστατικό.

Οι αυτόχθονες πληθυσμοί της φυλής Tohono O'odham κατοικούν στο έδαφος της Αριζόνα και επίσης στη περιοχή της Σονόρα στο Μεξικό. Στις ισπανόφωνες χώρες, είναι επίσης, γνωστοί, ως Πάπαγος (Αυτοί που τρώνε φασόλια), αλλά οι ίδιοι προτιμούν να ονομάζονται με το αρχικό τους όνομα tohono o'odham, που σημαίνει «Άνθρωποι της ερήμου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-6-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις