Logo

Επεισόδια, ΜΑΤ, πετροπόλεμος, χημικά και τραυματίες στις Πρέσπες [βίντεο+φωτο]



 
 

Μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο που υπεγράφη την Κυριακή η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν εναντίον των συμφωνηθέντων συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια. 

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξεκίνησαν πριν ακόμα αρχίσει η τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας στο σημείο (Βίγλα Πισοδερίου του δήμου Πρεσπών) όπου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν μπλοκάρει το δρόμο για το χωριό Ψαράδες της  Μεγάλης Πρέσπας, όπου βρίσκονταν οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών 

Όταν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ προκλήθηκε μεγάλη ένταση καθώς άρχισε να γίνεται... ανταλλαγή αντικειμένων και χημικών. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το life-events.gr, η ένταση ξεκίνησε όταν μία  ομάδα πολιτών, ανάμεσά τους και ακροδεξιοί, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα, με τους διαδηλωτές να εκσφενδονίζουν αντικείμενα και πέτρες, και τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας  χρήση χημικών.

Η ένταση συνεχίστηκε και μετά την υπογραφή της συμφωνίας. 

Πληροφορίες μιλούν για τραυματίες καθώς και για αρκετούς που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ αναφέρθηκαν και λιποθυμίες.

Τραυματίες 16 αστυνομικοί και 8 διαδηλωτές - Μία σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες του  thestival.gr κατά τα επεισόδια, που μετέτρεψαν την περιοχή του ΠΙσοδερίου σε βομβαρδισμένο τοπίο, τραυματίστηκαν συνολικά 24 άτομα. Από τους τραυματίες οι 16 είναι αστυνομικοί - 11 εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και σε 5 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από συναδέλφους τους. Οι υπόλοιποι 8 τραυματίες προέρχονται από την πλευρά των διαδηλωτών. Ανάμεσά τους είναι και μία ηλικιωμένη γυναίκα, που  τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να απομακρυνθεί από την περιοχή, στην οποία έπεσαν χημικά.

Επίσης, μία νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής με διπλό κάταγμα στο χέρι, που προκλήθηκε  από χτυπήματα με γκλοπ.

Τέλος, στους τραυματίες περιλαμβάνεται και νεαρός διαδηλωτής, ο οποίος απωθήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ και κατά την πτώση του χτύπησε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη.

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προχώρησαν σε μία σύλληψη και δύο προσαγωγές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις