Logo

Γονείς καλούνται να πληρώσουν υπέρογκη αποζημίωση επειδή το παιδί τους «αγκάλιασε» ένα γυάλινο γλυπτό [βίντεο]



 
 

Ο πεντάχρονος έριξε στο πάτωμα ένα έργο τέχνης, που εκτίθεται στην πόλη Όβερλαντ Παρκ. Τώρα οι γονείς του καλούνται να καταβάλουν μια «αστρονομική» αποζημίωση.

Οι κάμερες παρακολούθησης συνέλαβαν τη στιγμή που ένα παιδάκι 5 ετών αγκάλιασε ένα γυάλινο γλυπτό που εκτίθεται στο κοινοτικό κέντρο Τόμαχοουκ Ράϊντζ στο Όβερλαντ Παρκ του Κάνσας στις ΗΠΑ, το οποίο, τελικά, έπεσε στο έδαφος.

 Τώρα η μητέρα του δηλώνει συγκλονισμένη, καθώς έλαβε μια επιστολή από έναν ασφαλιστή, ο οποίος την καλεί να καταβάλει αποζημίωση ύψους 132.000 δολάρια για τη ζημιά που υπέστη το έργο τέχνης. Το γεγονός συνέβη στις 19 Μαΐου, όταν το παιδί παρακολούθησε γάμο με τους γονείς του. Η Σάρα Γκουντμαν, η μητέρα, δεν είδε τί συνέβη, αλλά εξήγησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο γιος της «πιθανώς αγκάλιασε» το γλυπτό, το οποίο αναπαριστά μια γυναικεία φιγούρα και το έκανε «ίσως επειδή είναι ένα καλό, στοργικό και ευγενικό παιδί, το οποίο τώρα πηγαίνει στο νηπιαγωγείο».

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι το γλυπτό δεν ήταν προστατευμένο όπως τα άλλα κομμάτια στην αίθουσα και ότι επρόκειτο περί «ατυχήματος». Ωστόσο, η ασφαλιστική εταιρεία Travellers δηλώνει στην επιστολή ότι «είναι υπεύθυνη για την εποπτεία του παιδιού» και ότι «η έλλειψη εποπτείας κατά τη διάρκεια αυτής της περίπτωσης θα μπορούσε να θεωρηθεί αμέλεια». Σύμφωνα με την εταιρεία, η τιμή του γλυπτού υπολογίζεται σε 132.000 δολάρια.

Ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε το έργο, Μπιλ Λάϊονς, βεβαιώνει ότι το έργο του δεν μπορεί να επισκευαστεί και να λάβει την αρχική του μορφή και ότι επιθυμεί να αποζημιωθεί για τη ζημιά που υπέστη. Η Γκούντμαν από την πλευρά της επισημαίνει ότι η οικογένεια δεν γνωρίζει πώς θα μπορέσει να καταβάλει την αποζημίωση, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα «εντελώς αστρονομικό» ποσόν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2018 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις