Logo

Καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Ρουμανίας



 
 

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας καταδίκασε σε φυλάκιση 3,5  ετών τον ηγέτη του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Λίβιου Ντραγκνέα, κρίνοντάς τον ένοχο για παράβαση καθήκοντος στην υπηρεσία.

Η υπόθεση αφορά κατάχρηση δημόσιου χρήματος, καθώς ο καταδικασθείς παρενέβη ώστε να παραμείνουν στη μισθοδοσία του ρουμανικού δημοσίου δύο γυναίκες μέλη του κόμματος.

Η καταδικαστική απόφαση, κατά της οποίας ο Ντραγκνέα μπορεί να ασκήσει έφεση, προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, που βγάινουν τους τελευταίους μήνες στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά στη χώρα.

Κανονικά ο  Ντραγκνέα  έπερεπε να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Ωστόσο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά κατηγοριών, σχετικών με διαφθορά και κατάχρηση δημόσιου χρήματος, αναγκάστηκε να ορίσει πρωθυπουργό τον σύμμαχό του Βιορίκα Ντανσίλα.

Ανάμεσα στις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο  Ντραγκνέα είναι η δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης και η παραχάραξη δημόσιων εγγράφων ώστε να πάρει ευρωπαϊκούς πόρους.

Στο μεταξύ, τον  περασμένο Ιανουάριο, το κόμμα του Ντραγκνέα  επιχείρησε να αποποινικοποιήσει σειρά κατηγοριών για κατάχρηση εξουσίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί σειρά έντονων κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων από τους πολίτες που αντέδρασαν, ενώ μόλις τον Οκτώβριο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κατέθεσε νόμο στη Βουλή για να αλλάξει το δικονομικό σύστημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-6-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις