Logo

Ισπανία: Θύελλα διαμαρτυριών για την απελευθέρωση των μελών της «Αγέλης» [βίντεο+φωτο]



 
 

Δεκάδες χιλιάδες οργισμένοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους διάφορων ισπανικών πόλεων εκφράζοντας την οργή τους για την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφήσει προσωρινά ελεύθερους πέντε άνδρες που κατηγορήθηκαν για τον βιασμό μιας 18χρονης, στην Παμπλόνα στις γιορτές του Σαν Φερμίν. Αρχικά η «Αγέλη» (όπως έχουν γίνει γνωστοί) καταδικάστηκαν σε εννέα χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι πέντε Σεβιλιάνοι, ηλικίας 27-29 ετών, αυτοαποκαλούνταν «Αγέλη» και ήταν προφυλακισμένοι εδώ και δύο χρόνια. Στις 26 Απριλίου καταδικάστηκαν σε κάθειρξη εννέα ετών ο καθένας για «σεξουαλική κακοποίηση» κατά τη διάρκεια της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα, την πρωτεύουσα της Ναβάρας, το καλοκαίρι του 2016.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστές απέρριψαν την κατηγορία του βιασμού, παρά το γεγονός ότι οι δράστες βιντεοσκόπησαν την πράξη τους. Η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλη την Ισπανία. Οι νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μετά την πληροφορία που διέρρευσε από δικαστική πηγή ότι την Παρασκευή επρόκειτο να αποφυλακιστούν με εγγύηση 6.000 ευρώ.

 

 

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ένας πρώην στρατιωτικός και ένας πρώην αστυνομικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι «φωτιά» έχουν πάρει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του ράπερ Γιόσεπ Βαλτόνικ – οποίος έχει φύγει από την Ισπανία για να μην εκτίσει ποινή 3,5 ετών για συμπάθεια προς την τρομοκρατία- στην οποία έχει τις φωτογραφίες των μελών της «Αγέλης των Λύκων»  και αναφέρει: «Δεν πιστεύω, καθόλου στην ισπανική δικαιοσύνη, αλλά, ναι πιστεύω στην ποιητική δικαιοσύνη και στη λαϊκή εξουσία. Ελπίζω ότι οι βιαστές της Αγέλης ότι θα λάβουν αυτό που τους αξίζει εκεί που πηγαίνουν. Μην ξεχνάτε τα πρόσωπά τους. Φιλιά συντρόφισσες».

 

 

Η απόφαση για την αποφυλάκισή τους βασίστηκε στο γεγονός ότι η καταδίκη τους δεν είναι ακόμη οριστική, επειδή οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Με βάση όμως την ισπανική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται να παραμένουν φυλακισμένοι για πάνω από δύο χρόνια άνθρωποι που δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα.

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις