Logo

Η Σακίρα κατηγορείται για την πώληση κολιέ με ναζιστικό σύμβολο [Φωτο]



 
 

Η διάσημη κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα δέχτηκε σφοδρή κριτική μετά την παρουσίαση ενός μενταγιόν για την προώθηση της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο: El Dorado World Tour, καθώς δεκάδες θαυμαστές της απ’ όλο τον κόσμο ισχυρίζονται ότι εντόπισαν ένα ναζιστικό σύμβολο στο κόσμημα.

Το κόσμημα αποτελείται από μια χρυσή αλυσίδα και ένα χρυσό μενταγιόν στο οποίο είναι χαραγμένος ένας μαύρος ήλιος που σχηματίζεται από δύο ομόκεντρους κύκλους και δώδεκα ακτίνες. Σύμφωνα με ορισμένους χρήστες του διαδικτύου, αυτό είναι ένα παλιό γερμανικό εσωτεριστικό σύμβολο που χρησιμοποιούσανν οι Ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και το οποίο τώρα είναι απαγορευμένο στη Γερμανία.

 

 

Η ανάρτηση της εικόνας του κοσμήματος δημιούργησε αμέσως ένα κύμα κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αντίδραση που οδήγησε την παραγωγό εταιρεία Live Nations, υπεύθυνη για το σχεδιασμό, να αφαιρέσει το κόσμημα και να ζητήσει συγγνώμη από το λογαριασμό της στο Twitter, αν και διαβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός έγινε με βάση προ-κολομβιανές εικόνες.

 

 

«Μερικοί θαυμαστές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ακούσια ομοιότητα που έχει το κόσμημα με νεοναζιστικές εικόνες, ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για αυτή την ομοιότητα που δεν παρατηρήσαμε και έχουμε αφαιρέσει οριστικά το κόσμημα από τη συλλογή της περιοδείας», αναφέρει το μήνυμα. .

ίδια η τραγουδίστρια, από την πλευρά της, δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις