Logo

Έχετε γρίπη, κρύωμα ή αλλεργία; Μάθετε τα συμπτώματα



 
 

scktdbr_30-1-2011Με την εποχιακή γρίπη σε πλήρη έξαρση, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι μπορεί να μας καταπραΰνει. Αλλά πώς πραγματικά ξέρουμε αν έχουμε γρίπη ή αν είναι απλώς ένα κρύωμα ή μια αλλεργία;

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για να μπορείτε κι εσείς να αναγνωρίζετε τα συμτπώματά σας.


Εποχιακή γρίπη

Βασικό σύμπτωμα: Πυρετός που ανεβαίνει γρήγορα

Καλύτερα καταπραϋντικά: Ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη

«Αν έχετε πυρετό που κυμαίνεται μεταξύ 38.2 και 38.8 και συνοδεύεται από δυσφορία στο στήθος, οξείς πόνους και εξάντληση, έχετε πιθανώς εποχιακή γρίπη», λέει ο Νιλ Σάχτερ, συγγραφέας του βιβλίου “Οδηγός Του Καλού Γιατρού για Κρυολογήματα και Γρίπη”.

Πάρτε αναλγητικά χάπια για τον πυρετό και τους πόνους, αναπαυθείτε και πιείτε πολλά υγρά. Τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο - έγκυες, ηλικιωμένοι και άτομα με χρόνιες ασθένειες - μπορεί να χρειαστούν αντιιικά χάπια.

 Γρίπη των χοίρων ή H1N1

smptmsfrfl_30-1-2011Βασικά συμπτώματα: Πυρετός , ναυτία, διάρροια και εμετός

Καλύτερα καταπραϋντικά: Ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη

Ο ιός Η1Ν1 δίνει την αίσθηση εποχιακής γρίπης (αν και ίσως πιο ήπιας μορφής), αλλά συχνά συνοδεύεται από γαστρικά προβλήματα, τα οποία καθιστούν ακόμα πιο εύκολη την αφυδάτωση του οργανισμού.

Πίνετε άφθονα υγρά και ακολουθήστε την τυπική θεραπεία της γρίπης.

Μείνετε στο σπίτι (αυτή η γρίπη είναι ιδιαίτερα μεταδοτική), και καλέστε άμεσα τον γιατρό σας, αν ανήκετε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου ή αν δεν είστε καλύτερα μετά από μια εβδομάδα. Κάθε γρίπη μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία.

 Κρυολογήματα

Βασικά συμπτώματα: Ρινική συμφόρηση

Καλύτερα καταπραϋντικά: Ξεκούραση, πιείτε πολύ νερό

Αν έχετε ρινική καταρροή, λίγο βήχα, ίσως κι έναν χαμηλό πυρετό (κάτω από 37.7) -έχετε πιθανώς ένα απλό κρυολόγημα, το οποίο δεν σχετίζεται με πόνους στο σώμα ή υψηλό πυρετό, όπως συμβαίνει στη γρίπη. Αν φροντίσετε να μείνετε ενυδατωμένοι - πίνοντας πολλά νερά - θα βοηθήσετε την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και την ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης.

 Αλλεργίες

Βασικά συμπτώματα: Φαγούρα (στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό)

Καλύτερα καταπραϋντικά: Αντιισταμινικά

Οι αλλεργίες είναι λιγότερο ενοχλητικές το χειμώνα απ’ ότι την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά αν νιώθετε ότι θέλετε να φτερνιστείτε, έχετε φαγούρα και καταρροή, μπορεί να έχετε αλλεργία. Είναι έξυπνο να έχετε πάντα μαζί σας τα αντιισταμινικά φάρμακα που λειτουργούν καλύτερα για σας, άσχετα με την εποχή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις