Logo

Με απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι της Fiat στην μεταγραφή του Ρονάλντο στην Γιουβέντους [φωτο] 
 

Η Unione Sindacale di Base ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει απεργία στο εργοστάσιο της FCA στο δήμο Μέλφι, στην Ιταλία από την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 22:00 (τοπική ώρα) έως την Τρίτη 17 στις 6:00 το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξαγορά του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, από τη Γιουβέντους.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η Fiat, η πολυεθνική εταιρία που ασχολείται με την παραγωγή οχημάτων, εμπλέκεται σε μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, κατέχει, επίσης, σημαντική θέση στην διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

 

Σχετικά με το ήδη υπάρχον κέντρο παραγωγής, αξίζει να σημειωθεί, ότι κατασκευάζονται εκεί αυτοκίνητα όπως το νέο Fiat 500X. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή απασχολεί, περίπου, 8.000 υπαλλήλους και έχει την δυνατότητα να προωθεί, περίπου, 400.000 οχήματα ετησίως στην αγορά. Ωστόσο, η Il Post τονίζει ότι μετά την κατάργηση του μοντέλου Punto στο πλαίσιο αυτού του συστήματος παραγωγής, περισσότεροι από 1.640 άνθρωποι «είπαν αντίο» στο FCA . Επίσης, τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα συνδικάτα και ο ιδιωτικός τομέας συμφώνησαν να εξασφαλίσουν ένα ταμείο απόλυσης και ένα «συμβόλαιο αλληλεγγύης», όπου 5.857 εκ περιτροπής εργαζόμενοι θα εργάζονται λιγότερες ώρες και θα λαμβάνουν χαμηλότερα εισοδήματα.

Δέκα χρόνια χωρίς αύξηση μισθού

Η αγορά του μεσοεπιθετικού έκλεισε στα 100 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, για περίοδο τεσσάρων σεζόν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας. Από την άλλη πλευρά η Marca αποκάλυψε ότι ο πορτογάλος θα λάβει 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, γεγονός που δυσαρέστησε πάρα πολύ την εργατική τάξη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

 

«Μετά τον Ιγουαϊν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Είναι κρίμα, οι εργαζόμενοι της Fiat δεν έχουν δει αύξηση στο βασικό τους μισθό εδώ και μια δεκαετία», δήλωσε ο Γκεράρδο Τζιανόνε, υπάλληλος της αυτοκινητοβιομηχανίας επί 18 χρόνια, στην εφημερίδα  Corriere dello Sport.Στη συνέχεια τόνισε ότι με το εισόδημα του παίκτη θα μπορούσε να «δοθεί 200 ​​ευρώ αύξηση σε όλους τους υπαλλήλους»   Έσπευσε να τονίσει ότι «σ’ αυτή τη δεκαετία έχουμε χάσει το 10,7% του πληθωρισμού, το οποίο ουδέποτε ανακτήσαμε και η FCA ξοδεύει 126 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσιες χορηγίες, 26,5 μόνο για τη Γιουβέντους»

Και ενώ η κρίση επικρέμεται επί των κεφαλών των εργαζομένων της Fiat, από την ένωση που προτείνει να σταματήσει τις δραστηριότητες, υποστηρίζουν: «Ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τη ζώνη, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε έναν άνθρωπο!» και σ’ αυτό το πνεύμα αναρωτιούνται «Είναι εντάξει; Θεωρείται φυσιολογικό ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και για χιλιάδες οικογένειες ο μισθός να μην φτάνει μέχρι τα μισά του  μήνα;»

Σε μια άλλη ενότητα του κειμένου, η Ένωση  αναφέρει: «Η εταιρεία πρέπει να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που εγγυώνται το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων αντί να βοηθούν ώστε να πλουτίσει ένας. Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός εκείνων που δίνου προτεραιότητα στα συμφέροντα των εργαζομένων τους». Από ταξική σκοπιά προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι της Fiat με τη δουλειά τους έχουν δημιουργήσει για όποιον ασχολήθηκε με την εταιρεία μια περιουσία που φτάνει για τρεις γενιές και ως αντάλλαγμα έλαβαν μια ζωή μιζέριας».

Από την ομάδα, την αυτοκινητοβιομηχανία και το περιβάλλον του Αντρέα Ανιέλι δεν εκδόθηκαν ανακοινώσεις για την μεταγραφή του Ρονάλντο στο ιταλικό ποδόσφαιρο, την πιο ακριβή υπογραφή στην ιστορία της χώρας.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-7-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις