Logo

«Φλέβα χρυσού»: Ανακάλυψαν τάφο και εργαστήριο μομιοποίησης στην Κοιλάδα των Βασιλέων



 
 

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι, ανακοίνωσαν το Σάββατο 14 Ιουλίου, την ανακάλυψη ενός αρχαίου ταφικού μνημείου και εργαστηρίου μομιοποίησης που είναι κρυμμένο σε βάθος 30 μέτρων κάτω από το έδαφος, κοντά στη Νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου, σύμφωνα με το Reuters.

Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν στον τάφο που χρονολογείται από τη Σαϊτα-Περσική περίοδο μεταξύ 664 και 404 π.Χ., υπάρχουν πέντε μούμιες, οι σκουρόχρωμες σαρκοφάγοι, τα αγαλματάκια, τα δοχεία με τα έλαια που χρησιμοποιούσαν και η λευκόχρυση μάσκα που θεωρείται ως ο σημαντικότερο εύρημα.

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο Υπουργό Αρχαιοτήτων, Χάλεντ αλ-Ανάνι, αυτή η μάσκα, την οποία περιέγραψε ως «πολύ σπάνιο αντικείμενο», είναι το δεύτερο τέτοιο εύρημα που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής στη χώρα.

Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι η έρευνα του εργαστηρίου μομιοποίησης θα ρίχνει φως στη χημική σύνθεση των ελαίων που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για να μομιοποιήσουν τους αποθανόντες. Σύμφωνα με τον διευθυντή του έργου, ο Ραμανδάν Μπάντρι Χουσεϊν, ο οποίος επιβλέπει την ανασκαφή, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν «ένα χρυσωρυχείο πληροφοριών», το οποίο δεν έχει ακόμη διερευνηθεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-7-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις