Logo

Αποφυλακίστηκε στενός συνεργάτης του Πάμπλο Εσκομπάρ [φωτο]



 
 

Ο Βολιβιανός έμπορος ναρκωτικών Χόργε Ρόκα Σουάρες, γνωστός και ως «Αχυροσκεπή» ο οποίος ήταν συνεργάτης του Πάμπλο Εσκομπάρ, απελευθερώθηκε από φυλακή στη Λα Πας, αυτή την εβδομάδα, αναφέρει την η El Deber.

Ο Ρόκα επέστρεψε στη Βολιβία τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αφού είχε εκτίσει  σχεδόν 28 χρόνια φυλάκισης σε αμερικανική φυλακή. για εγκλήματα συνωμοσίας κατά την παρασκευή κοκαΐνης, φοροδιαφυγής και εξαγωγής χρημάτων.

 

 

Ο ίδιος ο ανιψιός του πρώην «βασιλιά κοκαΐνης» Ρομπέρτο ​​Σουράζ Γκόμεζ εξέτιε ποινή 35 ετών στην Καλιφόρνια, μέχρις ότου ένας Αμερικανός δικαστής ενέκρινε την μεταφορά του στην χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, απαντώντας στην τοπική δικαιοσύνη που τον είχε καταδικάσει για παράνομα κέρδη. Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο El Alto στις 17 Απριλίου, μεταφέρθηκε στη φυλακή του San Pedro στη Λα Παζ.

 

 

«Παρουσιάσαμε όλα τα έγγραφα που δείχνουν ότι κρατήθηκε τόσο στη Βολιβία, όσο και στις ΗΠΑ και το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό όρους», δήλωσε ο δικηγόρος του Ρόκα, Φερνάντο Μεαγιάμ, ο οποίος ότι δεν υπάρχει  δίωξη κατά του πελάτη του στη Βολιβία. Ο έμπορος ναρκωτικών με τη σειρά του,  ομολόγησε ότι αισθάνεται  «ευτυχής που είναι ελεύθερος επιτέλους μετά από τόσα χρόνια». «Νομίζω ότι  πλέον δεν έχω ανοιχτούς λογαριασμούς», πρόσθεσε.

 

 

Ο Ρόκα την περασμένη εβδομάδα παρέμεινε νοσηλευόμενος στην κλινική  Virgen de Asunción, όπου παρέμεινε από την περασμένη εβδομάδα λόγω προβλημάτων υγείας και πέρασε τη νύχτα του στη φυλακή του San Pedro για να πει αντίο σε άλλους κρατούμενους, αναφέρει η  El Deber. Ο «Αχυρσσκεπής»  δήλωσε ότι πρόκειται να ζητήσει την άδεια του δικαστή για να ταξιδέψει στην Santa Ana de Yacuma για να δει τον πατέρα του, 94 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-7-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις