Logo

Ανακάλυψαν ένα νέο είδος εξαιρετικά δηλητηριώδους φιδιού [βίντεο+φωτο]



 
 

Το νέο είδος φιδιού, το οποίο είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες, ανακαλύφθηκε στην πολιτεία Κουϊνσλαντ της Αυστραλίας, αλλά οι επιστήμονες φοβούνται ότι ήδη υπάρχει κίνδυνος εξαφάνισής του, σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη 9News.

Το νεώτερο μέλος της οικογένειας των φιδιών, που ονομάζεται Vermicella Parscauda, ​​βρέθηκε από τον βιολόγο Μπράϊαν Φράϊ του Πανεπιστημίου του Κουϊνσλαντ και την ομάδα του, κοντά στην πόλη Γουεϊπα, κοντά σε ορυχείο βωξίτη. Το ερπετό ξεκουραζόταν σ’ ένα κομμάτι σκυρόδεμα.

Το μπάντυ-μπάντυ είναι ένα φίδι που προτιμά σκάβει γι αυτό και εκπλαγήκαμε που το συναντήσαμε σε ένα συγκεκριμένο μέρος κοντά στη θάλασσα», δήλωσε ο Φράϊ στην εφημερίδα The Daily Mail, προσθέτοντας ότι η ομάδα του έψαχνε για θαλάσσια φίδια στην περιοχή. «Έπειτα από μια εξέταση (…) το μπάντυ-μπάντυ αποδείχθηκε ότι ήταν νέο είδος, οπτικά και γενετικά διαφορετικό απ’ αυτά που βρέθηκαν στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας και σε μέρη στο εσωτερικό», πρόσθεσε.

Το νέο είδος φιδιού κινείται καλύτερα τη νύχτα, υπόγεια, είναι μαύρο με λευκά δακτυλίδια, συνήθως κρύβεται κάτω από βράχους και κορμούς και ζει αποκλειστικά στην Αυστραλία. Επίσης, οι βιολόγοι προειδοποιούν ότι το δάγκωμά του είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες.

Ένας κυνηγός φιδιών από το Κουϊνσλαντ, ο Μπράντι Μάρο διαβεβαίωσε την The Daily Mail ότι μια συνάντηση με ένα τέτοιο φίδι θα μπορούσε να αποβεί μοιραία και συγκρίνει την τοξικότητα του δηλητήριου του με το πολύ δηλητηριώδες μαύρο φίδι με την κόκκινη ουρά. Τα τυπικά συμπτώματα που προκύπτουν από το δάγκωμα περιλαμβάνουν εντοπισμένο πόνο, πρήξιμο της περιοχής του τραύματος και των γύρω αρθρώσεων, μυρμήγκιασμα και μούδιασμα των άκρων.

Μόνο έξι δείγματα του νέου φιδιού έχουν βρεθεί. Ο καθηγητής Φράϊ πιστεύει ότι μπορεί να ζήσει μόνον στην περιοχή εξόρυξης και αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το είδος λόγω της υπερβολικής εξαγωγής ενός υλικού γνωστού ως βωξίτη, η κύρια πηγή αλουμινίου στον κόσμο.

Το δείγμα που βρέθηκε «είναι μοναδικό σε σχέση με όλες τις άλλες μπάντες και ενισχύει την άποψη ότι στην πραγματικότητα ελάχιστα γνωρίζουμε για τη βιοποικιλότητά μας και πόσα θα μπορούσαμε να χάσουμε λόγω βραχυπρόθεσμων οικονομικών δραστηριοτήτων», ανέφερε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-7-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις