Logo

Έβρος: Σύλληψη τεσσάρων Τούρκων σε απαγορευμένη ζώνη [βίντεο+φωτο]



 
 

Τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη σε απαγορευμένη ζώνη στα σύνορα του Έβρου, Οιοδηγήθηκαν την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τέσσερις Τούρκοι εντοπίστηκαν να κινούνται το απόγευμα της Πέμπτης στην παρέμβρια περιοχή μεταξύ Σοφικού και Ρηγίου και συνελήφθησαν καθώς δεν είχαν σχετική άδεια.

Οι δύο από τους συλληφθέντες δήλωσαν  δημοσιογράφοι και υποστήριξαν, ότι πέρασαν στο ελληνικό έδαφος για να καλύψουν δημοσιογραφικά την υπόθεση της μητέρας με τα τρία παιδιά τουρκικής υπηκοότητας που αγνοούνται μετά την ανατροπή βάρκας η οποία διέσχιζε τον ποταμό Έβρο.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες υποστήριξαν ότι είναι φίλοι της οικογένειας των αγνοουμένων και συνόδευαν τους δημοσιογράφους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε βάρος και των τεσσάρων έχει σχηματιστεί δικογραφία για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Καταδικάστηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι

Οι συλληφθέντες στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Δικαστήριο και τους επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή  στον καθένα. Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους οι τέσσερις - δύο από τους οποίους δήλωσαν δημοσιογράφοι - ισχυρίστηκαν άγνοια για την είσοδό τους σε απαγορευμένη ζώνη, ενώ υποστήριξαν πως βρέθηκαν στην περιοχή για επιτόπιο ρεπορτάζ, σχετικά με τη γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά, που αγνοούνται από χθες το πρωί στον ποταμό Έβρο, μετά την ανατροπή βάρκας, στην οποία επέβαιναν προσπαθώντας να εισέλθουν παρατύπως στην Ελλάδα.

Μετά την απολογία και την επιβολή της ποινής οι Τούρκοι υπήκοοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους έγιναν σχετικές συστάσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε επιβαρυντικό ποινικό μητρώο για κανέναν από τους τέσσερις.

Τι λέει ο  πατέρας των παιδιών που αγνοούνται στον Έβρο

Στο μεταξύ, συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό μίας γυναίκας και τριών ανήλικων παιδιών τουρκικής υπηκοότητας, που αγνοούνται από χθες τα ξημερώματα στον ποταμό Έβρο.

Η βάρκα στην οποία επέβαιναν η γυναίκα και τα τρία παιδιά μαζί με  άλλα πέντε άτομα ανετράπη.

Οι έρευνες των κλιμακίων της αστυνομίας διεξάγονται στον ποταμό Έβρο, αλλά και στην ξηρά.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι το συμβάν έλαβε χωρα την Πέμπτη τις  πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του Θουρίου. Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι.

Οι πέντε  από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το περιστατικό και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά.

Ο σύζυγος της γυναίκας και  πατέρας των τριώνπαιδιών που αγνοούνται απευθύνει δραματική έκκληση, αναφέροντας: 

«Το όνομά μου είναι Μουράτ Ακτσαμπάι. Η σύζυγός μου είναι η Χατίτζε Ακτσαμπάι. Και οι δύο είμαστε δάσκαλοι. Όταν περνούσαμε τον ποταμό Έβρο, η βάρκα μας ανατράπηκε στη μία της 18ης Ιουλίου 2018. Η σύζυγός μου και τα τρία παιδιά μου, ηλικίας ενός, τεσσάρων και έξι ετών χάθηκαν στο ποτάμι. Ως πατέρας ικετεύω τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές αρχές. Σας παρακαλώ μην σταματήσετε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-7-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις