Logo

Νεκροί εντοπίστηκαν η γυναίκα και ο μικρός γιος της που αγνοούνταν στον Έβρο [βίντεο+φωτο]



 
 

Η Χατιτζέ Ακτσαμπάι και ο μικρότερος από τους τρεις γιούς της, ο Μπεκίρ ηλικίας μόλις 1 έτους, που αγνοούνταν, εντοπίστηκαν την Παρασκευή νεκροί στον ποταμό Έβρο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, η οποία επικαλέστηκε αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ, οι σοροί της γυναίκας από την Τουρκία και του γιού της βρέθηκαν στο ίδιο σημείο, στην τουρκική πλευά του ποταμού. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων δύο παιδιών της, του 7χρονου Αχμέτ και του 5χρονου Μεσούτ. Το ένα από τα δύο αγόρια φαίνεται πως φορά σωσίβιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η οικογένεια επιχείρησε να περάσει μέσω του ποταμού Έβρου από την Τουρκία στην Ελλάδα, όμως η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε. Ο πατέρας της οικογένειας, Μουράτ Ακτσαμπάι, και άλλα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στην ίδια βάρκα επέζησαν.

Ελεύθεροι οι τέσσερις Τούρκοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Στο μεταξύ,  το Πλημμελειοδικείο Ορεσιάδας επέβαλε τρεις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στον κάθε ένα στους τέσσερις  Τούρκους υπηκόους, τους οποίους οι αστυνομικές αρχές του Διδυμοτείχου τους συνέλαβαν το απόγευμα της Πέμπτη, μετά από παράνομη είσοδό τους σε απαγορευμένη περιοχή.

Στις απολογίες τους οι τέσσερις Τούρκοι, δύο εκ των οποίων δήλωσαν δημοσιογράφοι, επικαλέστηκαν άγνοια για την είσοδό τους σε απαγορευμένη ζώνη και υποστήριξαν πως βρέθηκαν στο σημείο για τις ανάγκες ρεπορτάζ σχετικά με τη γυναίκα και τα τρία παιδιά, που αγνοούνται από χθες το πρωί στον ποταμό Έβρο, μετά την ανατροπή βάρκας, στην οποία επέβαιναν προσπαθώντας να εισέλθουν παρατύπως στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι υπήκοοι μετά την επιβολή της ποινής αφέθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους έγιναν σχετικές συστάσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε επιβαρυντικό ποινικό μητρώο για κανέναν από τους τέσσερις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-7-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις