Logo

Πολυετείς καθείρξεις σε δύο 15χρονους Βρετανούς γιατί σχεδίαζαν μακελειό στο σχολείο τους [βίντεο+φωτο]



 
 

Δύο έφηβοι,  που σχεδίαζαν μία ένοπλη επίθεση στο σχολείο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμπνευσμένη από τη σφαγή το λύκειο Κολουμπάιν στις ΗΠΑ, καταδικάστηκαν από δικαστήριο του Λιντς να φυλακιστούν συνολικά για 22 έτη.

Τα δύο αγόρια ηλικίας μόλις 14 ετών, όταν κατέστρωναν το σχέδιο μαζί, είχαν  μία "λίστα χτυπημάτων" με στόχους στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν οι συμμαθητές τους και οι εκπαιδευτικοί που τους είχαν εκφοβίσει ή τους είχαν μιλήσει άσχημα, όπως σημειώνει στην ηλεκτρονική της έκδοση η βρετανική εφημερίδα Mirror. 

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του Λιντς επέβαλε στους δύο 15χρονους σήμερα Βρετανούς, Τόμας Γουάιλι (Thomas Wyllie ) και Άλεξ Μπόλαντ (Alex Bolland , ποινές κάθειρξης 12 ετών και 10 ετών, αντίστοιχα. 

Οι δύο καταδικασθέντες, μαθητές σε ένα κολέγιο στο  Νορθάλερτον, στη βόρεια Αγγλία, σχεδίαζαν να επαναλάβουν το μακελειό στο Κολουμπάιν, όταν δύο έφηβοι σκότωσαν 13 ανθρώπους σε ένα σχολείο το 1999. Για την εκπλήρωση του σκοπού τους είχαν "κατεβάσει" από το Διαδίκτυο ένα εγχειρίδιο για την κατασκευή βομβών. Παράλληλα, έψαχναν για όπλα και είχαν προειδοποιήσει ορισμένους φίλους τους για το φονικό τους σχέδιο. 

Ο δικαστής ανακοινώνοντας την απόφασή του, επισήμανε ότι  δεν επρόκειτο απλώς για μια "σκέψη" των παιδιών αλλά για "πραγματική συνωμοσία". 

Στην πρώτη σελίδα ενός ανατριχιαστικού ημερολογίου, που βρέθηκε στο σπίτι του, ο Γουάιλι, που φέρεται ως ο υποκινητής της επίθεσης, ζητούσε εκ των προτέρων συγγνώμη επειδή διέπραξε "μια από τις χειρότερες ωμότητες στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου" και  για την αυτοκτονία του.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017 οι δύο νεαροί κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία, καθώς ο ένας από αυτός είχε αποκαλύψει το σχέδιό τους σε μια φίλη του η οποία ενημέρωσε τις αρχές.

Στην αρχή οι δύο μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά ένα  μήνα αργότερα συνελήφθησαν όταν εντοπίστηκαν καλώδια και εύφλεκτο υγρό σε ένα σακίδιο που είχε κρύψει ο Γουάιλι. Όπως τόνισε ο εισαγγελέας, τα υλικά αυτά οι κατηγορούμενοι σκόπευαν να τα χρησιμοποιήσουν για να κατασκευάσουν μια βόμβα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-7-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις