Logo

Σε αδιέξοδο η δίκη των ''Πυρήνων''



 
 

pyrines_31-1-2011Τους δικηγόρους που είχαν αρχικά επιλεγεί από τους κατηγορουμένους για να τους εκπροσωπήσουν διόρισε σήμερα Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

 Το δικαστήριο, που διέκοψε τις συνεδριάσεις του για την προσεχή Πέμπτη,  οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφαση μετά την άρνηση των 18 δικηγόρων –είχαν διοριστεί στην προηγούμενη διακοπή της δίκης - να αποδεχτούν τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους.

Άλλοι εκ των διορισθέντων δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο ακροατήριο, ενώ κάποιοι, που έκαναν τον κόπο να μεταβούν μέχρι τη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, είπαν ότι είναι αδύνατον να παραστούν λόγω της εκπεφρασμένης θέλησης των κατηγορουμένων ότι δεν θα αποδεχθούν διορισμένους από το δικαστήριο δικηγόρους.

Οι εννέα εκ των κατηγορουμένων που είναι προφυλακισμένοι δεν δέχθηκαν να εμφανιστούν στην αίθουσα, ενώ οι τρεις συγκατηγορούμενοί τους, που είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, προσήλθαν στο δικαστήριο, δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τους διορισμένους συνηγόρους και αποχώρησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το δικαστήριο έχει διορίσει συνολικά 54 δικηγόρους εκ των οποίων κανείς δεν έχει αποδεχθεί το διορισμό του.

Μάλιστα, νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας τη σημερινή εξέλιξη, έκαναν λόγο για αδιέξοδη κατάσταση,  λέγοντας χαρακτηριστικά: « η δίκη για την οργάνωση  «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ξεπέρασε τα όρια της...παρωδίας και  έχει φθάσει σε αδιέξοδο από το οποίο πολύ δύσκολα θα εξέλθει.» 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-12-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις