Logo

Εισαγγελέας καλεί για "εξηγήσεις" τον πρύτανη της Νομικής



 
 

prytanis_31-01-2011Ως “ύποπτος”, καλείται από τον εισαγγελέα για την κατάληψη της Νομικής από τους λαθρομετανάστες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης θα ζητήσει την ερχόμενη Τετάρτη έγγραφες “εξηγήσεις” αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Και τούτο επειδή καθυστέρησε να συγκαλέσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για να επιληφθεί του θέματος και να ενημερώσει τις Αρχές.

Ο κ. Μουζακίτης εξάλλου απέστειλε κλήσεις για παροχή εξηγήσεων,  σε 7 μέλη των “επιτροπών αλληλεγγύης” που φέρονται να μετέφεραν με ομαδικό εισιτήριο τους μετανάστες από την Κρήτη στην Αθήνα.

Τα μέλη της επιτροπής αντιμετωπίζουν την κατηγορία της προώθησης και διακίνησης μεταναστών που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον, η εισαγγελία Εφετών ερευνά και τις πράξεις φθοράς ξένης περιουσίας και διατάραξης κοινής ειρήνης που τελέστηκαν στη Νομική Σχολή, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι φέρουν ευθύνη για τη διάπραξή τους.

diamantopoulou2_31-01-2011Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με συνέντευξη της στην εφημερίδα  “ΤΑ ΝΕΑ” προανήγγειλε την αφαίρεση από τους πρυτάνεις της δυνατότητας να διαχειρίζονται εκείνοι τη λειτουργία του ασύλου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου, το συμβούλιο του Ιδρύματος που θα λειτουργεί πλέον εκτός Πανεπιστημίου θα είναι εκείνο που θα παίρνει την απόφαση για το αν θα πρέπει ή όχι να κληθεί η αστυνομία.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι στις σχολές θα υπάρχει ιδιωτική αστυνομία ή security που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα Πανεπιστημιακά κτήρια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις