Logo

Η κρίση μαστίζει και το ποδόσφαιρο



 
 

kerkides_31-01-2011Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, που ταλανίζει την Ελλάδα, βρίσκεται και το ποδόσφαιρο, με τον αριθμό των εισιτηρίων που κόβονται να μειώνεται συνεχώς και να αυξάνεται παράλληλα η ανησυχία για την "επόμενη ημέρα".

Η αύξηση της ανεργίας, που καθιστά  απαγορευτική τη διάθεση ακόμα και λίγων ευρώ για την αγορά ενός απλού εισιτηρίου, η βία στα γήπεδα, που απομακρύνει πολύ κόσμο, το φτωχό θέαμα και η δραστική μείωση επενδυτών, αλλά και χορηγών, που θα κάνουν τις αναγκαίες "οικονομικές ενέσεις" στις ΠΑΕ, αποτελούν τους κύριους λόγους, που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μπει στον ... αστερισμό της μιζέριας.

Οι περισσότερες ΠΑΕ βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης όσον αφορά στον οικονομικό τομέα, ενώ οι οιωνοί για τη συνέχεια κάθε άλλο παρά θετικοί είναι.

Ο μέσος όρος εισιτηρίων μέχρι και την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, μόνο προβληματισμό προκαλεί, αν αναλογιστεί κανείς ό,τι σε σχέση με πέρσι μόνο πέντε ομάδες παρουσιάζουν αύξηση εισιτηρίων στους αγώνες τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Ολυμπιακό (αύξηση κατά 4.881 εισιτήρια, σε σχέση πάντα με την περσινή σεζόν), τη Λάρισα (1.449 εισιτήρια), τον Αστέρα Τρίπολης (634 εισιτήρια), την Ξάνθη (307 εισιτήρια) και τον Ατρόμητο (58 εισιτήρια).

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης "προσγειώνεται" στην σκληρή πραγματικότητα με μείωση 3.905 εισιτηρίων, ενώ ακολουθούν πτωτική πορεία στον αριθμό εισιτηρίων ο Παναθηναϊκός με 1.061, ο Εργοτέλης με 880, ο Ηρακλής με 717, η Καβάλα με 689, ο Πανιώνιος με 651, ο ΠΑΟΚ με 598 και η ΑΕΚ με 459.

Η πολύτιμη αρωγή του ΟΠΑΠ δίνει "βαθιές ανάσες" στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ όσον αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα θα είναι τα ίδια για τις ΠΑΕ έως το 2012. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, έχει τονίσει επανειλημμένως, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μονίμως κρατικοαδίαιτες ΠΑΕ...

Εντονότερο είναι το οικονομικό πρόβλημα που μαστίζει την μεγάλη πλειοψηφία των ΠΑΕ, οι οποίες συμμετέχουν στα Εθνικά πρωταθλήματα της Β', Γ'΄ και Δ' Εθνικής, ειδικά σε αυτές των δύο τελευταίων κατηγοριών.

Ενδεικτικό το γεγονός της ματαίωσης αγώνων, λόγω της οικονομικής αδυναμίας ομάδων να μετακινηθούν...

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και με το σαφές μήνυμα που έχει στείλει ο κ. Μπιτσαξής, η αναδιάρθρωση στις συγκεκριμένες κατηγορίες, θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου.

Κατά γενική ομολογία, εάν οι ΠΑΕ κάνουν αποφασιστικά βήματα στο δρόμο για την δραστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό το προϊόν τους, έστω και κάτω από αυτές τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες, υπάρχει η δυνατότητα να δουν "φως στην άκρη του τούνελ".

Εάν δεν προσπαθήσουν οι ίδιες είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Άλλωστε, είναι καλύτερα να ανάβεις ένα κερί, παρά να διαμαρτύρεσαι ότι ζεις στο σκοτάδι...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2011 από directNEWS.gr πηγή:απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις