Logo

Η ανθρωπότητα δεν πρέπει να ανησυχεί για το τέλος του σύμπαντος – Δεν θα είναι παρούσα για να το ζήσει [βίντεο+φωτο]



 
 

Η ανθρωπότητα θα έχει παύσει να υπάρχει πριν από την «μαγευτική στιγμή» κατά την οποία το σύμπαν θα «σταματήσει», διαβεβαιώνει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Λίζα Ράνταλ.

Η Αμερικανίδα ειδικός της κοσμολογίας και της σωματιδιακής φυσικής, Λίζα Ράνταλ, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αντιμετώπισε με σκεπτικισμό τις προβλέψεις διαφόρων ομάδων επιστημόνων για ένα ξαφνικό τέλος του σύμπαντος. «Ενδεχομένως, θα επεκταθεί μέχρι να φτάσει σε ορισμένα όρια όπου θα φτάσει σε πλήρη στάση: δεν θα συμβεί κάποιο άλλο γεγονός», δήλωσε το Σάββατο, 18 Αυγούστου, κατά την επίσκεψή της στο φεστιβάλ Geek Picnic στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία.

Από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι μια πρόγνωση μπορεί να γίνει σχετικά με το θέμα αυτό «αν κατανοήσουμε πλήρως το πώς οργανώνεται το σύμπαν σήμερα», τόνισε μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti. Ωστόσο, συνέχισε, τονίζοντας ότι πρακτικά, αυτό «δεν μας αφορά», αφού πιστεύει «ότι η ανθρωπότητα δεν θα υπάρχει μέχρι εκείνη τη στιγμή».

Αναφερόμενη στη δική της άποψη, η Ράνταλ δήλωσε ότι είναι απίθανο «να απαντήσουμε σε ποιά στιγμή ακριβώς θα σταματήσει το σύμπα». «Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε τυχεροί που δεν θα επιβιώσουμε μέχρι εκείνη την υπέροχη στιγμή», προσέθεσε η καθηγήτρια του Χάρβαρντ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά την άποψή της, το ερώτημα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής μπορεί να απαντηθεί μόνον «με πραγματικές παρατηρήσεις και όχι με θεωρίες ή υπολογισμούς». Ωστόσο, υπενθύμισε ότι οι σύγχρονες κοσμολογικές θεωρίες «αναγνωρίζουν την πιθανότητα να υπάρχουν δυνητικά κατοικήσιμοι πλανήτες, γαλαξίες ή σύμπαντα».

Επίσης, η Ράνταλ εξέφρασε τον σκεπτικισμό της για την ανθρώπινη ικανότητα να γνωρίσει πώς ήταν το σύμπαν πριν από το Big Bang ή τις πρώτες στιγμές μετά απ’ αυτό. Απαντώντας σε ερωτήσεις ρώσων δημοσιογράφων τόνισε ότι «ακόμη και οι πιο ενδιαφέρουσες και λιγότερο αντιφατικές υποθέσεις δεν θα ισοδυναμούν με αυθεντική απάντηση, σ’ αυτή την ερώτηση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις