Logo

Άγκυρα: Πυρoβολισμοί κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ [βίντεο]



 
 

Άγνωστοι το πρωί της Δευτέρας 20 Αυγούστου, άνοιξαν πυρ κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, μεταδίδουν το CNN Turk και Haberturk.

Οι δράστες που άνοιξαν πυρ λίγο μετά τις 5:00 τα ξημερώματα, πυροβόλησαν συνολικά έξι φορές κατά του κτηρίου της πρεσβείας. Από τις σφαίρες χτυπήθηκε το κουβούκλιο του φρουρού, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες.

Τo CNN Turk μετέδωσε ότι οι δράστες διέφυγαν με ένα άσπρο αυτοκίνητο με την αστυνομία να αναζητά στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους.

Η εξέλιξη έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ έχει χτυπήσει κόκκινο, βυθίζοντας την τουρκική οικονομία, που ήδη αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υπερθέρμανσης, σε μία οξύτατη κρίση. Η λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους και οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων έχουν απογειωθεί.

Η Τουρκία αρνείται πεισματικά να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείται για τρομοκρατία και κατασκοπεία.

Η αντίδραση της Άγκυρας

«Πρόκειται για καθαρή προβοκάτσια. Οι πρεσβείες προστατεύονται από το κράτος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

«Καθαρή προβοκάτσια» χαρακτήρισε την επίθεση με πυροβολισμούς κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαισούνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ.

«Πρόκειται για καθαρή προβοκάτσια. Οι πρεσβείες προστατεύονται από το κράτος» δήλωσε ο Τσελίκ.

«Δεν έχουμε καμιά αναφορά για τραυματισμούς και ερευνούμε τις λεπτομέρειες» δήλωσε από την πλευρά του στην εφημερίδα Hurriyet ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, Ντέιβιντ Γκάινερ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις