Logo

Έφηβος στις ΗΠΑ επέζησε από χτύπημα κεραυνού [βίντεο]



 
 

Ένας έφηβος από την πολιτεία της Αριζόνα των ΗΠΑ, μοιράστηκε με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την κατάσταση που βίωσε –επί το σωστότερον της οποίας επέζησε- πριν από δύο εβδομάδες, όταν τον χτύπησε αστραπή, μια εμπειρία ζωής, όπως την χαρακτήρισε.

Ο Τζόσια Γουϊεντμαν, 13 ετών, δήλωσε στις 8 Αυγούστου στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC ότι περπατούσε με έναν φίλο σε ένα πάρκο της Αριζόνα όταν χτυπήθηκε από αστραπή. Ο κεραυνός σήκωσε τον έφηβο σχεδόν τρία μέτρα στον αέρα και του προκάλεσε καρδιακή ανακοπή. Το αγόρι θα μπορούσε να είχε πεθάνει, αλλά ένας άνθρωπος που περνούσε από την περιοχή έτρεξε κοντά του και του έκανε μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή, ενώ ειδοποίησε ασθενοφόρο, το οποίο έσπευσε να τον παραλάβει και να τον οδηγήσει σε νοσοκομείο.

Εκτός από την καρδιακή ανακοπή, ο έφηβος υπέστη κάταγμα κρανίου, διάσειση, εγκαύματα στα πόδια και προσωρινή απώλεια μνήμης.

«Ξύπνησα τρεις ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο και σκέφτηκα ότι είχα κοιμηθεί, δεν ήξερα ότι έχω περάσει τρεις μέρες εκεί, θυμάμαι ότι ξαφνικά ένιωσα μια μεγάλη ζέστη και έπειτα όλα σταμάτησαν», είπε ο Τζόσια, σχολιάζοντας το περιστατικό.

Ο έφηβος και η μητέρα του πιστεύουν ότι ένας από τους λόγους που κατάφερε να επιβιώσει ήταν ένα «skateboard» που κρατούσε στο χέρι του κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης και που απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος του ηλεκτρικού φορτίου .

«Επέζησα από την κόλαση», είπε ο έφηβος στο Fox News. «Ήμουν νεκρός περίπου 15 λεπτά. Νίκησα το θάνατο. Νιώθω σαν σούπερμαν».

Ο νεαρός ανέφερε επίσης ότι τώρα προσπαθεί να ζήσει «λίγο περισσότερο» επειδή γνωρίζει ότι «μπορεί να τελειώσει ανά πάσα στιγμή» και ελπίζει ότι σύντομα θα εμφανιστούν οι υπερδυνάμεις που είναι πεπεισμένος ότι του μετέδωσε ο κεραυνός.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις