Logo

Μεγάλη φωτιά στην Αμαλιάδα – Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Δαφνιώτισσα [βίντεο+φωτο]



 
 

Ολονύκτια αναμένεται να είναι η μάχη των πυροσβεστών στην Ηλεία, προκειμένου να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά που  έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση κοντά στην Αμαλιάδα. 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η φωτιά που εξακολουθεί να καίει στην περιοχή της Δαφνιώτισσας έγινε γνωστό ότι παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Οι  πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Πληροφορίες του patrisnews.com αναφέρουν, ότι υπό πληρη έλεγχο τέθηκε από την Πυροσβεστική η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Ανάληψη.

Στο σημείο θα παραμείνουν πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. 

Αναλυτικότερα: 

Η φωτιά στην περιοχή της Δαφνιώτισσας 

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 Αυγούστου, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα σε δασική έκταση με πεύκα στη Δαφνιώτισσα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο σημείο επιχειρούσαν 30 οχήματα, 90 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου, το έργο της πυρόσβεσης ενίσχυαν και τέσσερα εναέρια μέσα. 

Δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Δαφνιώτισσα, όμως, τελικά, η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές. 

Ο δήμαρχος Ήλιδας τόνισε ότι στο μέτωπο της Δαφνιώτισσας εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις εστίες φωτιάς, γεγονός που κατέστησε αδύνατη την έγκαιρη κατάσβεσή της.

Η φωτιά εξακολουθεί να καίει στο σημείο, ωστόσο πηγές της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι το μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. 

Υπό πλήρη έλεγχο το  μέτωπο ανάμεσα σε Γεράκι και Ανάληψη  - Φόβοι για αναζωπύρωση

Κι ενώ η φωτιά μαίνονταν στην περιοχή της Δαφνιώτισσας, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο δάσος ανάμεσα στις περιοχές Γεράκι και Ανάληψηι της Ηλείας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.  

Συγκεκριμένα, για το νέο πύρινο μέτωπο κινητοποιήθηκαν  50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και 3 ελικόπτερα.

Το patrisnews.com, ανέφερε ότι σε αυτή την πυρκαγιά οι εστίες φωτιάς ήταν δύο και ότι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έκαναν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. 

Μάλιστα, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα η φωτιά είχε αρχίσει να κινείται προς το δρόμο για το χωριό Περιστέρι και για αρκετή ώρα παρέμενε κλειστός ο δρόμος προς το χωριό Ανάληψη.

Τελικά, αργά το βράδυ η συγκεκριμένη πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης

<

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις