Logo

Επιθέσεις σε ιστοσελίδες της ισπανικής κυβέρνησης από τους Anonymous



 
 

Χάκερς από την ομάδα των “Anonymous”, ανέλαβαν τη Δευτέρα την ευθύνη για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοτόπων της Ισπανίας, καταγγέλλοντας την  πολιτική της ισπανικής κυβέρνησης απέναντι στην Καταλονία.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) ήταν αδύνατη η πρόσβαση στους ιστοτόπους του Υπουργείου Οικονομίας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της REE, της διαχειρίστριας του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στην Ισπανία.

Ανάλογες επιθέσεις δέχθηκαν, επίσης, οι ιστότοποι της Αστυνομίας, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Συνταγματικού Δικαστηρίου, όπως αναφέρεται σε μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter από τους “Anonymous”.

«Έι, Ισπανία, βλέπουμε ότι ακόμη κακομεταχειρίζεστε τον καταλανικό λαό. Δεν είναι φάρσα. Θα κάνουμε κι εμείς κακό στην Κυβέρνησή σας», επισημαίνεται  σε ένα από τα μηνύματα αυτά.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι “Anonymous”, μια ομάδα ακτιβιστών που ειδικεύονται στις κυβερνοεπιθέσεις, είχαν ήδη επιτεθεί στον ιστότοπο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας τον Οκτώβριο του 2017, εν μέσω της πολιτικής κρίσης μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης και των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις