Logo

Εκτελέσεις δια σταυρώσεως στη Σαουδική Αραβία [βίντεο]



 
 

Ο Eλίας Αμπουλκαλάμ Τζαμαλντέντεν, από τη Μιανμάρ, εκτελέστηκε δι’ αποκεφαλισμού και λίγο αργότερα την Τετάρτη 22 Αυγούστου το σώμα του σταυρώθηκε στην ιερή πόλη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία εφαρμόζει αυτή την… ασυνήθιστη μορφή τιμωρίας για τα πιο σοβαρά εγκλήματα, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας. Ο εγκληματίας αποκεφαλίστηκε και κατόπιν το σταυρωμένο σώμα του εξετέθη δημοσίως.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο άνδρας είχε καταδικαστεί για εισβολή στο σπίτι μιας γυναίκας, επίσης από την Μιανμάρ, την οποία πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο και στη συνέχεια μαχαίρωσε επανειλημμένα, μέχρι να πεθάνει. Ο Τζαμαλντέντεν κατηγορήθηκε επίσης ότι έκλεψε όπλο και προσπάθησε να σκοτώσει ακόμη έναν άνθρωπο και να βιάσει μια γυναίκα.

Η θανατική ποινή επικυρώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας και επικυρώθηκε από τον Σαουδάραβα μονάρχη, Σαλμάν Βιν Αμπντουλαζίζ.

Η σταύρωση δεν αποτελεί κοινή πρακτική

Στη Σαουδική Αραβία, η θανατική ποινή ισχύει για ένα ευρύ φάσμα εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων, εκτός από τη δολοφονία, τη μοιχεία και την αποστασία.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την παγκόσμια κατάσταση για τις εκτελέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2017, η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στον κατάλογο των χωρών με τις περισσότερες εκτελέσεις. Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Κίνα, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Πακιστάν. Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε 146 άτομα το 2017, γεγονός που την τοποθετεί στην τρίτη θέση στον κόσμο.

Ωστόσο, οι εκτελέσεις με σταύρωση είναι πολύ σπάνιες και χρησιμοποιούνται μόνο για τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Αυτή η μορφή τιμωρίας περιλαμβάνει την δημόσια έκθεση των σωμάτων των καταδικασθέντων.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση σταύρωσης ήταν το 2010, όταν ένας άντρας σταυρώθηκε επειδή βίασε και δολοφόνησε ένα κορίτσι, μπροστά στα μάτια του πατέρα του, τον οποίον και σκότωσε στη συνέχεια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις